Átigazolás

BL-csapatban folytatja a magyar válogatott védője

Orvosi vizsgálatra utazott a Dinamo Kijevhez Kádár Tamás, aki hamarosan aláírhat az ukrán rekordbajnokhoz.

A lengyel bajnokságban szereplő Lech Poznan hivatalos honlapja csütörtökön arról számolt be, hogy engedélyt adott Kádár Tamásnak, hogy elhagyja a csapatot és Kijevbe utazzon orvosi vizsgálatra. Amennyiben a magyar válogatott védő megfelel a vizsgálatokon, úgy alá is írhatja szerződését a Dinamo gárdájával, miután a két klub már megegyezett egymással.

A 26 éves hátvéd 2015 óta erősíti az észak-lengyel klubot, ahol abszolút alapemberré vált és 74 mérkőzésen segítette együttesét. Kádár a Lech soraiban Lengyel Szuperkupát és bajnokságot is nyerni tudott.

A Dinamo Kijev a tavalyi szezonban megnyerte az ukrán bajnokságot, így idén a Bajnokok Ligája csoportkörében indulhatott. Az ukrán alakulat a Napoli, a Benfica és a Besiktas mögött a negyedik helyen zárt a B csoportban, így tavasszal már csak a hazai sorozatokra kell koncentrálnia. A címvédő jelenleg a Shaktar Donyeck mögött a második helyen áll az ukrán Premier Ligában, ám lemaradása 13 pont.

A Transfermarkt adatai szerint a Dinamo Kijev összértéke 82 millió euró körül mozog, a csapat legértékesebb játékosának pedig az ukrán válogatott Andrij Yarmolenko számít, 19 millió eurós piaci értékkel. A portál szerint Kádár Tamás jelenlegi értéke 1,75 millió euró, vélhetően az ukránok ennél egy picivel magasabb összeget utalnak majd át a Lech Poznannak.

209232