Tipp

Erős kézi kombival támadunk!

A Tatabánya és a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda csapatára is fontos mérkőzés vár a nemzetközi kupákban, mindkét magyar együttes meccsére találtunk is egy-egy szinte kihagyhatatlan tippet.

Tatabánya - Maccabi Tel Aviv
Tipp: Maccabi +9,5
Odds: TippmixPro@1.30

Kezdjük a sort a szerdai találkozóval, amikor is a Tatabánya az izraeli listavezető Maccabi Tel-Aviv csapatát fogadja az EHF Kupa csoportkörének első fordulójában. A C jelű négyes tagja még a német Magdeburg és a dán Kolding is, a két továbbjutó helyre ez a két csapat aspirál, ám közel sincs kizárva a meglepetés lehetősége.A Tatabánya számára bravúr lenne a továbbjutás, ugyanakkor Vladan Matics legénysége rendelkezik azzal a potenciállal, amellyel - elsősorban hazai környezetben - borsot törhet a két sztárcsapat orra alá.

De térjünk vissza a szerdai ütközetre, amely az oddsok alapján meglehetősen egyértelmű. A bukik 1.07-es szorzót kínálnak a tatabányai fiúk győzelmére, ami első ránézésre is óriási túlzásnak tűnik.

A csoportkörbe kerülésért a Tatabánya egy másik izraeli csapattal, a Maccabi Le Zionnal játszott egy oda-visszavágós párharcot és kettős győzelemmel lépett tovább. Hazai pályán kétszámjegyű (35-23) különbséggel nyertek Ilyés Ferencék, könnyen lehet, hogy a hendikepek meghatározásánál ezt a meccset is számításba vették a fogadóirodák. Igen ám, csakhogy a Tel Aviv jelenleg jóval erősebb gárda a Le Zionnál, mást ne mondjunk, hétvégén a bajnokságban idegenben győzte le hét góllal!  A Tel Aviv toronymagasan vezeti az izraeli pontvadászatot, az ország legjobb csapatának számít, évről évre megmérettetik a nemzetközi porondon is. A csoportkörbe kerülésért a második számú orosz csapatot, a Szentpétervárt búcsúztatták - azt a klubot, amely két évvel ezelőtt kiejtette a Tatabányát az EHF-ből.

Fontos adalék a mérkőzéshez, hogy az EHF szigorú előírásai miatt a Tatabányának albérletbe kell költöznie, így a Földi Imre Sportcsarnok helyett a Győrben fogadja ellenfelét. Bár egy kedvezmény keretén belül, aki jegyet vált a szintén szerdán megrendezésre kerülő Győr- Vác női NB I-es meccsre, az ingyen megtekintheti a Tatabánya találkozóját is, a hazai pálya előnye illetve a közönség támogatását nem a megszokott módon élvezheti majd a csapat.

Minden összevetve úgy véljük, hogy a Maccabi 10 gólon belül fog maradni ezen a találkozón. 

Meskov Breszt - MOL-Pick Szeged
Tipp: Szeged +4,5
Odds: TippmixPro@1.25

Csütörtökön a Szeged meccsével megkezdődik a Bajnokok Ligája tavaszi szezonja is, Juan Carlos Pastor legénysége a fehérorosz bajnok Meshov Breszt vendége lesz. Kilenc forduló után a Szeged jelenleg a 2. helyen áll a B-csoportban, míg a Breszt az 5. helyet foglalja el. A két gárda magyarországi összecsapását egy szoros meccsen a Pick nyerte meg (24-22).

A csütörtöki találkozó mindkét csapat számára nagyon fontos: a Breszt egy sikerrel tulajdonképpen bebiztosíthatja a továbbjutását, míg a Szeged egy győzelemmel akár a csoport élére is ugorhat, hiszen a listavezető Kielce a Löwen vendége lesz ezen a hétvégén.

A Szegedhez hasonlóan a Bresztnek is hét kézilabdázója vett részt januárban a franciaországi világbajnokságon. Rutenka, Silovics, Sumak és Jurinok a fehéroroszokkal, Pesic a horvátokkal, Jamali a magyarokkal, Atman pedig az oroszokkal. Utóbbi még a csoportkörben megsérült, így játéka kérdéses.

A Pick egy 20 gólos győzelemmel melegített a BL-találkozóra, Pastor fiai a Mezőkövesdet páholták el a bajnokságban (39-19). A szegedi oldalon Thiagus Petrus hasfalhúzódása miatt kihagyta azt a meccset, José Manuel Sierra és Sandro Obranovic pedig pihenőt kapott. 

A Meshkov rendkívül veszélyes ellenfél, különösen hazai pályán, ebben a szezonban már le tudta győzni a német Löwent is. Ugyanakkor a Vardar vagy a Kielce magabiztos sikert aratott Fehéroroszországban is, így a Szeged számára sem tűnik lehetetlennek a győzelem megkaparintása.

Minket meglepett, hogy a fogadóirodák 3.00-as szorzón nyitottak a Szegedre, de valószínű másokban is hasonló érzéseket keltett, hiszen folyamatosan csökken a vendégre kínált odds. A Pick idén kiválóan teljesít, remek a csapatszellem és kiváló a meccselés is.

Gyakorlatilag kizártnak tartjuk, hogy ötgólos vereséget szenvedjen a magyar ezüstérmes. 

hatharom.com
Tatabánya - Maccabi Tel Aviv Maccabi +9,5
Meshov Breszt - MOL Pick Szeged Szeged +4,5
@1.63