Angol foci

Foghatja a fejét, aki eddig nem fogadott a Chelsea bajnoki címére

  • MVB80

A sorsolás alapján a következő fordulókban a Chelsea még jobban lerázhatja az üldözőit.

A Chelsea félelmetes sebességgel robog a bajnoki cím felé a Premier League-ben, Antonio Conte csapata a hétvégén 3-1-re verte az Arsenalt, és mindent elmond a formájáról, hogy legutóbbi 18 PL-meccséből tizenhatot megnyert.

14 fordulóval a vége előtt a Chelsea előnye 9 pont a második Tottenham, és tíz a még dobogós Manchester City előtt. Ez különösen annak fényében tekinthető aranyat ígérő előnynek, hogy a Chelsea az elkövetkező fordulókban nem játszik rangadót.

Április 5-én a Manchester City lesz Diego Costáék ellenfele, addig viszont sorrendben a Burnley (12. jelenleg a táblázaton), a Swansea (17.), a West Ham (9.), a Watford (10.), a Stoke (11.) és a Crystal Palace (19.) próbálja lefékezni őket.

209498

Nagyon nem csodálkoznánk, ha maximális pontszámmal hozná le ezt a hatos sorozatot a Chelsea, márpedig ha a City elleni rangadónak 10 pont körüli előnnyel vág neki a csapat, akkor már nehéz elképzelni, hogy el tudja bukni a bajnokságot.

A statisztika is azt mutatja, hogy érdemes pénzt pakolni a kékekre, mert ebben az idényben a fent említett hat ellenféllel játszott meccseken csak a Swansea ellen vesztettek pontokat (2-2), miközben a Burnleyt 3-0-ra, a West Hamet és a Watfordot 2-1-re, a Stoke-ot 4-2-re, a Palace-t 1-0-ra verték.

Conte és Diego Costa is főszerepet játszik a Chelsea menetelésében

Még inkább növeli a Chelsea esélyeit, hogy az üldözők közül a második helyezett Tottenham játszik mindkét liverpooli csapattal, az Arsenal a Liverpoollal és a Manchester Cityvel, az első hat helyezett közül még a MU-nak a leginkább kedvező a sorsolása, de Mourinhóék 14 pontra vannak a Chelsea-től, úgyhogy nekik már csak az lehet a cél, hogy ne maradjanak el a BL-ről.

És ha kell még egy érvet mondanunk, amiért biztos befutó lehet a Chelsea: az első hatból már csak a két manchesteri csapattal játszik, úgyhogy ha a kötelezőket behúzza, akkor még az is beleférhet, ha a rangadókon pontokat veszít.

A fogadóirodáknál a londoniak végső sikere már alig fizet valamit, így érdemes volt megfogadni decemberi tanácsunkat, amikor is 1.80-as szorzót ajánlottuk figyelmetekbe a Chelsea bajnoki címét. 

Ki nyeri a Premier League-et?
   
Chelsea 1.12
Manchester City 12.25
Tottenham 13.25
Manchester United 58.00