Nemzetközi foci

A világon egy topcsapat sem engedheti meg, amit a Bayern München - Mourinho

A portugál mester halkan, de odaszúrt egyet a Bundesliga listavezetőjének.

A Manchester United trénere, José Mourinho köztudottan szeret nagyot mondani. Ám olykor érdemes odafigyelni a szavaira, hiszen csípős megjegyzései gyakran célt találnak. Most éppen a Bundesliga óriásának, a Bayern Münchennek a különleges helyzetéről beszélt.

"Korábban Sir Alex Ferguson megtehette azt, amit mi már nem tudunk. Ez már nem Németország" - kezdte nyilatkozatát a portugál mester a The Telegraphnak. A MU első embere kiemelte, amíg néhány évvel ezelőtt megtehette, hogy a közvetlen riválisoktól szerződtet játékost, addig ez mára a vetélytársak anyagi helyzete miatt elképzelhetetlen.

"Németországban a Bayern München viszont már nyáron megnyeri a bajnokságot. Minden évben bekopogtatnak a Dortmundhoz és megveszik a legjobb játékosukat: Lewandowskit, Götzét, Hummelst. Ezzel már nyáron hozzájuk kerül az aranyérem.

Gondolják, hogy én odamehetnék a Tottenhamhez és kinyírhatnám őket azzal, hogy megveszem a legjobbjaikat? Vagy megvehetném az Arsenal és a Chelsea legjobbjait? Ugyan, ezek az idők elmúltak...

Ha egy topcsapat elad egy játékost, az azért van, mert nincs rá szüksége és nem a pénz miatt. Egy Real Madrid, egy Barcelona, egy Bayern vagy egy PSG csak azt ad el, akit akar. Így pedig egyre nehezebb a piacon igazán jó játékosokat megszerezni" - panaszkodott Mourinho.