NFL

A fogadóirodák nem ünnepelnek Bradyékkel együtt

A hatalmas hátrányból való feltámadás, a végeredmény és a speciális fogadások sem kedveztek az irodáknak.

Aligha felejtjük el egyhamar a hétfő hajnalban látottakat, a New England egy sok szempontból történelmi mérkőzésen győzte le az Atlanta Falconst az 51. Super Bowlon. A fogadóirodáknál azonban már közel sincs ekkora öröm a mérkőzést illetően, hiszen összességében a népszerűbbnek vélt forgatókönyv vált be, sokpontos mérkőzésen a New England hozta a hendikepet.

Az egyik leghíresebb brit bukméker (WH) jelentése szerint a nagydöntőt borzalmas számokkal zárták, hiszen nem csak a mérkőzés előtti fogadások (a favorit győzelme és a sok pont) jöttek be, de élőben is sokan "megkívánták" a Pats sikerét, valamint a speciális fogadások is jól sültek el a fogadók szempontjából.

Az iroda beszámolt arról is, hogy 28-9-es Falcons-vezetésnél csak úgy repkedtek a száz dollárok a Pats sikerére, 17-szeres oddson. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy 28-3-nál mennyi is volt Tom Bradyék sikere, ám az ESPN statisztikái szerint ezen a ponton 99.7% volt, hogy a Falcons nyeri a Super Bowlt és a különböző exchange oldalakon akár 50-szeres pénzt is nyerhetett a mérkőzés egyes pontjain, aki a Patsre fogadott.

Tom Brady MVP-címe sem jött jól az irodáknak, érthető módon a New England irányítójára igen sok szavazat jött. Valószínűleg azért az irodák itt kaptak egy kis kompenzációt, hiszen ahol élőben lehetett tenni a legértékesebb játékosnak járó díj győztesét, ott a magabiztos Falcons-vezetésnél még egészen jó szorzó volt a szinte tökéletesen játszó Matt Ryanre.

"A fogadók 96%-a arra tippelt, hogy lesz kétpontos kísérlet (2.10), 87%-uk arra, hogy lesz kihagyott extra pont (3.50), 85%-uk pedig arra, hogy hosszabbításba torkollik a meccs (6.50).

De Julian Edelman trükkös játékának sem örültünk, akik erre a piacra fogadtak, azok szinte mind eltalálták, hogy legalább három játékosnak lesz a meccsen passzkísérlete (2.10), míg Robert Alford interception return touchdownja egyszerre két népszerű fogadást zöldített: hogy Bradynek lesz eladott labdája és hogy lesz defense touchdown a meccsen." - nyilatkozta a szóvivő.

Persze a rossz eredmény nem volt általános a bukmékerek körében, az egyik amerikai iroda például arról számolt be, hogy habár a fogadók 61%-a a New England hendikepét játszotta meg, összegben az Atlantára került be több pénz, köztük egy egymillió dolláros fogadás is.