Davis Kupa

Óriási bravúr kapujában, kiüthetjük a szlovákokat

Magyarország 2-1-es vezetésről várja a Szlovákia elleni Davis Kupa vasárnapi játéknapját, azaz egy győzelemre a továbbjutástól Fucsovics Marciék.

Köves Gábor fiai pazarul teljesítenek Pozsonyban, a szlovákok elleni Davis Kupa összecsapáson, pénteken ugyanis a két egyéni találkozóból az egyiket megnyerték, majd szombaton hatalmas bravúrral behúzták a páros meccset. Az utolsó napra így 2-1-es magyar vezetéssel érkeztünk, ami abszolút meglepetésnek számít, hiszen ahogyan korábban megírtuk, a bukmékerek nem sok esélyt adtak Fucsovics Marciéknak a továbbjutásra

Köves Gábor értékelése és a sajtótájékoztató (forrás: Hungarian Tennis/Facebook):

Egyelőre minden tökéletesen alakult, de hátradőlni nem lehet, hiszen egy győzelemre még szükség van, amit pokoli nehéz lesz megkaparintani. Fucsovics az első számú szlovák játékossal, Martin Klizannal játszik, míg Balázs Attila ellenfele Jozef Kovalik lesz.

Úgy tűnik, hogy a szlovákok kicsit szenvednek a hazai pálya terhe miatt, mégiscsak egy óriási rangadó ez. Klizanba sem sok alázat szorult, könnyen elveszti a fejét, ha Marci nyugodt és koncentrált tud lenni, akkor ebből profitálhat. Egyébként sincs köztük óriási tudásbeli különbség, ugyan Klizan jóval előrébb áll a ranglistán, de a legjobb teniszét csak ritkán tudja elővenni. Nem esélytelen Fucsovics, mint ahogyan Balázs Attila sem, azért Kovalik nem egy verhetetlen játékos, ráadásul nincs is hozzászokva ahhoz, hogy neki kelljen megmentenie a hazáját. A 2-1-es vezetés ellenére nem lesz egyszerű kiharcolni a továbbjutást, de nem is egy lehetetlen küldetés.

   
  1 x
Martin Klizan-Fucsovics Márton 1.40 2.55
Jozef Kovalik-Balázs Attila ? ?