Topligák

Szalai csereként duplázott, a Chelsea rendesen visszavágott az Arsenalnak

A Liverpool megint leégett, Messi ismét szabadrúgásgólt lőtt a Bilbaónak, megvan Dárdaiék első 2017-es sikere. Összefoglaló a topligák legfontosabb szombati történéseiről.

Premier League

A hétvége rangadóját felvezető anyagunkban azt írtuk, a Chelsea akár a bajnokságot is eldöntheti, ha legyőzi az Arsenalt.

Nos, Conte csapata sorozatban kilencedik hazai meccsét is megnyerte, ezzel visszavágott az őszi 0-3-ért, és 12 pontra elhúzott az Arsenaltól.

Wenger a meccs után indulatosan nyilatkozott, szerinte nem kellett volna megadni az első gólt, amikor Marcos Alonso felugrás közben könyökkel eltalálta Bellerint, de a Chelsea ezen felül is szerzett még két gólt: Hazard félelmetes szólója akár a Puskás-díjra is esélyes lehet, Fabregas pedig megköszönte, hogy Cech megajándékozta a labdával.

A nap meglepetését a Marco Silva irányításával hazai pályán megtáltosodó Hull okozta, amely elkapta az egyre nagyobb kátyúban lévő Liverpoolt. Jürgen Klopp csapata legutolsó öt tétmeccséből négyet elbukott, és azok után, hogy az FA Kupából és a Ligakupából kizúgott, a bajnokságtól is elköszönhet.

A nap legkomolyabb produkcióját Romelu Lukaku mutatta be, az Everton csatára négyszer köszönt be a Bournemouth ellen, és bár 3-2-nél a vendégek kicsit megijesztették a liverpooliakat, a 6-3-as végeredmény elég meggyőző. A belga csatár pedig ezzel a négyessel a góllövőlista élére lőtte magát.

A többi pályán sem spóroltak a gólokkal a csapatok, a Sunderland például idegenben porolta el csúnyán sorstársát, a szintén a kiesés ellen hadakozó Crystal Palace-t, a West Ham pedig a Southampton kárára mutatta meg, hogy Payet távozása után is van élet.

Az utolsó szombati meccsen a Tottenham a hatalmas mezőnyfölénye ellenére végül csak egy Kane-tizenegyessel tudta bezsákolni a három pontot a Boro ellen, a Spurs most már egyedül második a Chelsea mögött.

now;47

Bundesliga

A Bayern csak 1-1-es döntetlent játszott a Schalkéval, de így is a rekordbajnok lett a forduló nyertese, mivel egy ponttal tudta növelni az előnyét a Lipcse előtt, amely kikapott Dortmundban. A Borussia győztes gólját Aubameyang fejelte Dembele gyönyörű egyéni akciója után.

A gaboni csatárnak ez volt a 17. gólja, Dembelének pedig a 8. gólpassza, és ezek közül hatszor Aubameyang volt az átadás címzettje.

Gulácsi Péternek a Lipcse veresége miatt ugyan nem volt jó napja, Dárdai Pálnak és Szalai Ádámnak viszont emlékezetes marad a forduló. A Hertha a japán Haragucsi 59. másodpercben szerzett góljával gyűrte le az Ingolstadtot, ezzel megvan az első győzelme 2017-ben.

Ráadásul ott maradt a dobogóért harcolok között, jelenleg az a Hoffenheim a harmadik, amely 4-0-ra intézte el a Mainzot. Ami számunkra nagyszerű hír: a hazaiaknál Szalai Ádám csereként beállva előbb lábbal, majd fejjel is eredményes volt, úgyhogy nem vesztegette az idejét.

A Freiburg nem bírta a hajrát Mönchengladbachban, a 3-0-s zakó volt a Freburg történetének 250. veresége a német élvonalban.

now;54

La Liga

Pénteken még piszkáltuk a Barcelonát, amiért kidobott az ablakon 30 millió eurót Paco Alcacerért, akit ráadásul az utóbbi időben látványosan jegelt Luis Enrique. Erre mit csinál a Barca edzője? Suárez helyett a kezdőbe nevezi Alcacert, aki a Bilbao ellen végre megszerezte első bajnoki gólját új klubjában.

Aztán Messi is megrúgta a szokásos gólját, idén a kupában mindkét meccsen betalált szabadrúgásból a baszkok ellen, és ez annyira meghozta az önbizalmát, hogy éles szögből is elvállalta, mondjuk Iraizoz kapus úgy nyúlt a labdához, mintha forró krumpli lenne. A vége 3-0 lett, mert a jobbhátvéd Aleix Vidal is lőtt egyet.

Az Atlético is örömet okozott azoknak, akik hazai győzelemre fogadtak, a Leganés ellen Fernando Torres volt a király, aki előbb Griezmann kihagyott büntetőjét javította ki, majd a második félidőben elegánsan pöckölte át a labdát a kapus fölött.

El Nino az 51. és 52. bajnoki gólját szerezte a Vicente Calderónban, az Atleti pedig a Real Madrid, a Barcelona és a Bilbao után a negyedik csapat lett Spanyolországban, amely eljutott 4500 gólig.

now;87