Spanyol foci

Ezt várjuk a Realtól és a Barcától - La Liga tippek

Folytatódhat a két gigász versenyfutása a bajnoki címért, a katalánok a Bilbaót fogadják, míg a királyi gárda ismét Vigóba látogat.

Modricék újra munkában

Azok után, hogy a Real Madrid kiesett a Király Kupából, egyértelmű, hogy a királyi gárda első számú célja a bajnokság megnyerése. Zinedine Zidane együttese vesztett pontok tekintetében hét pont előnnyel vezeti a tabellát a címvédő Barcelona előtt, ami komoly fórnak tekinthető, ugyanakkor a figyelem egy pillanatra sem hagyhat ki, hiszen nagyon sok van még hátra a szezonból. A madridiak esetében az elmúlt hetekben kisebb hullámvölgyről beszélhettünk, ami elsősorban a sok sérülés és hiányzó számlájára írható. Ezen a téren túl sok változásról nem tudunk beszámolni, Gareth Bale, Toni Kroos és Dani Carvajal továbbra is a sérültek listáját gyarapítja, viszont Luka Modric és Pepe állapota már javulóban, ennek ellenére játékukra nem sok esély mutatkozik.

A Real Madrid a kupából éppen a Celta Vigo ellenében pottyant ki, így Sergio Ramoséknak most alkalmuk lesz visszavágni. A fővárosiak sikerére már csak azért is mutatkozik komoly esély, mert a Celta a kupaelődöntős párharc kellős közepén jár az Alaves ellen. Mivel a finálé elérése a klub történetének egyik legnagyobb sikerét jelentené, ezért nem csodálkozhatunk Eduardo Berizzo szavain, a hazaiak mestere ugyanis nem titkolja, hogy jó pár helyen változtatni fog az alapcsapatához képest.

[2300712] 2017-02-05 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;

Messinek többnyire jól szokott menni a Bilbao ellen, legutóbbi két meccsen betalált a baszkoknak

Bár a Barcelona is kupacsatát vív az Atlético Madriddal, a katalánok a bajnokságról sem szeretnének lemondani, márpedig az esélyek életben tartásához hazai pályán nem fér bele a botlás. Főleg nem a múlt heti blama után, amikor csak egy pontot sikerült szerezni a Betis otthonában, éppen ezért nem kell attól félni, hogy Luis Enrique padoztatná legjobbjait. "Háromnaponta meccset játszani rendkívül megterhelő a játékosaim számára, de ez egy olyan dolog, amivel együtt kell élnünk, ha trófeákat szeretnénk nyerni" - fogalmazott a gránátvörös-kékek szakvezetője. Luis Enriique hozzátette, Andrés Iniesta és Sergio Busquets is újra teljes értékű edzésmunkát végzett a hét utolsó napján, így akár mind a ketten visszatérhetnek a Barcelona középpályára.

A vendég Bilbao a nemzetközi kupaindulást érő helyekért harcol a bajnokságban, és egy egészen jó szériát fut éppen, hiszen december 11. óta nem szenvedett vereséget a La Ligában. A Nou Campban viszont 2017-ben már egyszer kapitulált, a Király Kupa nyolcaddöntőjében 3-1-es vereséget szenvedett.

[2300714] 2017-02-04 16:15:00 Barcelona - Athletic Bilbaox;5

Barcelonában nem igazán megy a baszkoknak, hiszen utoljára 2001-ben (!) tudtak meccset nyerni katalán földön, döntetlent pedig több, mint hat éve egy kupameccsen sikerült elérniük.

Mivel a hazaiaknál az MSN-trió bevetésre készen áll, semmi előjelét nem látjuk annak, hogy a Barcelona ne tudná behúzni ezt a mérkőzést saját közönsége előtt.

hatharom.com
Barcelona - Athletic Bilbao Barcelona
Celta Vigo - Real Madrid Real Madrid
@1.74
2017-02-03;87
2017-02-04;87
2017-02-05;87
2017-02-06;87
211384