Spanyol foci

Luis Enrique elsüllyesztette a 30 milliós Barca-csatárt

  • MVB80

Paco Alcacer az idei kilenc meccsen csak 39 percet kapott a Barcelonában, pedig a nyáron nagy reményekkel érkezett Valenciából.

Könnyen lehet, hogy Paco Alcacer kegyvesztetté vált a Barcelonánál, a harmadik számú kapus, Jordi Masip mellett ugyanis ő az egyetlen kerettag, aki 2017-ben még egyetlen meccsen sem játszott kezdőként.

Pedig a Barcelona január ötödike óta kilenc meccset is játszott, volt köztük bajnoki és Király Kupa párharc is, de Luis Enrique egyszer sem rakta be a kezdőbe a 23 éves csatárt, aki a nyáron 30 millió euróért érkezett a Valenciától.

A Barca célja egyértelmű volt, azért vették meg Alcacert, hogy alkalomadtán pihentetni lehessen a Messi, Neymar, Suárez hármas valamelyik tagját, de a klubvezetés számítása nem igazán jött be. Alcacer a bajnokságban kilenc meccsen még nem szerzett gólt, ahogyan a BL-ben sem, igaz, a nemzetközi sorozatban mindössze 144 perc jutott neki két mérkőzés alatt.

Egyetlen gólját a harmadosztályú Hercules elleni kupavisszavágón jegyezte, de egy csatártól így sem ad okot ünneplésre, ha 14 találkozón csak egyszer tudott betalálni.

Még rosszabb a helyzet, ha azt nézzük, hogy idén a kilenc meccsen összesen csak 39 perc jutott neki, a Las Palmas elleni bajnokin 4-0-nál, az Eibar ellen 3-0-nál állt be, a bilbaói kupameccsen pedig a hazaiak 2-1-re vezettek, amikor a 88. percben beküldte Luis Enrique, de ő sem tudott segíteni a csapaton.

Persze a mostani helyzet még megfordulhat, hiszen a Barca még a bajnokságban, a kupában és a BL-ben is versenyben van, és néha Messiéknek is pihenniük kell. Alcacer pedig sokkal jobb játékos annál, mint amit a katalánoknál nyújtott produkció jelez, Valenciában két tíz gól fölötti szezonja is volt.

Alcacernek egyelőre nem sok oka volt az örömre a Barcánál

Viszont nem ő az első, aki egy kisebb volumenű csapatnál sztár volt, egy nagy klubnál azonban nem tudott az elvárt szinten teljesíteni.

[2300714] 2017-02-04 16:15:00 Barcelona - Athletic Bilbaox;
2017-02-04;87
2017-02-05;87
2017-02-06;87