Német foci

Kényszerben a Hertha, a Dortmund besegíthet a Bayernnek - Bundesliga-tippek

Több rangadót is rendeznek a német Bundesliga hétvégi fordulójában, a Bayern München a Schalkét, a Dortmund pedig a Lipcsét fogadja.

Dárdai első pontjaira hajt a tavasszal

A 19. fordulót rendezik a német első osztályban ezen a hétvégén, a magyar érdekeltségű csapatok közül pedig valamennyire fontos összecsapás vár.

Dárdai Pál Herthája pocsékul kezdte a tavaszi idényt, hiszen a Leverkusentől és a Freiburgtól is kikapott idegenben, így 2017-ben még nem sikerült pontot szereznie a bajnokságban. A Bundesliga legjobb edzőjének megválasztott Dárdaira tehát most az a feladat vár, hogy felrázza csapatát az Ingolstadt elleni hazai találkozóra. A motivációval talán nem is lesz gond, sokkal inkább kérdéses, hogy sikerül-e gatyába rázni a védelmet és összerakni a támadójátékot.

Mindenképpen jó hír a berlinieknek, hogy visszatérhet a csapatba Sebastian Langkamp, aki az eltiltott Niklas Starkot pótolhatja a védelem közepén. Az Ingolstadt egy győzelmet és egy vereséget tud felmutatni a tavaszi etapból, de továbbra is az osztályozót érő 16. helyen tanyázik a tabellán. A Hertha és Dárdai ellen egyáltalán nem ment jól az utóbbi években a gárdának, hiszen mióta "Palink" dirigálja a fővárosiakat, 3-0 az állás a kék-fehérek javára. Mindent összevetve úgy véljük, hogy a Hertha magára találhat ezen a meccsen, de az egyik pontra minimum jó lehet.

Győzelemmel köszöntheti szurkolóit a Bayern

A listavezető Bayern München ezen a hétvégén a Schalkét fogadja. Pár évvel ezelőtt ez a párosítás még komoly rangadónak számított a tabellán elfoglalt helyezések alapján is, ám jelenleg csak nevében nevezhető annak, hiszen a gelsenkircheniek csak a 11. helyen állnak, 18 forduló alatt mindössze hat győzelmet aratva. A Királykékek legfőbb problémája a gólszerzéssel akad, alig éri el a csapat átlaga a meccsenkénti egy rúgott gólt, ugyanakkor a védelem is rendre kapitulál átlagban egyszer meccsenként. A Schalke soraiban ezúttal is számos hiányzóval számolhatunk, Embolo, Di Santo, Baba, Meyer, Huntelaar, Uchida és Tekpetey is kihagyhatja a müncheni találkozót.

A bajorok részéről Carlo Ancelotti Franck Ribéryre és Jérome Boatengre nem számíthat biztosan, viszont Arturo Vidal akár már szombaton visszatérhet a középpályára hosszú sérülése után. A Bayern München első két tavaszi mérkőzésén még érződött az idény eleji forma, ám azt se feledjük, hogy mindkét találkozóját idegenben vívta meg. A 2017-es évben először játszik tétmeccset a csapat az Allianzban, címvédőhöz méltóan pedig illene három ponttal megörvendeztetni a hazai közönséget.

[2272460] 2017-02-04 15:30:00 Bayern München - Schalke 04x;5

A forduló egyik legizgalmasabb párosítása a Borussia Dortmund és az újonc Lipcse csatája. Gulácsi Péterék tartják második helyüket a tabellán és 11 pontos (!) előnyben vannak a dortmundiakkal szemben, akik viszont értelemszerűen szeretnének minimum három pontot lefaragni ebből a különbségből. Az mindenképpen jó hír a fekete-sárgákért szorítóknak, hogy Thomas Tuchel vezetőedző tulajdonképpen az összes ászára számíthat, egyedül Nuri Sahin és Sven Bender nincs mérkőzésre alkalmas állapotban. A Bayernhez hasonlóan a Borussia is most először lép pályára hazai közönség előtt az évben, vagyis telt házra és fantasztikus hangulatra lehet számítani.

A Lipcse hat pontot szerzett a két tavaszi körben, a Frankfurt és a Hoffenheim ellen is megszerezte a győzelmet saját közönsége előtt. A szombati meccsen a csapat egyik legjobbjának számító Emil Forsberg eltiltás miatt nem lehet majd ott a pályán, rajta kívül Lukas Klostermann maródi még.

A két gárda őszi meccsén egy 89. percben szerzett góllal a Lipcse 1-0-ra meg tudta nyerni az összecsapást, így a Dortmundnak lenne miért visszavágnia. Mindkét gárda rendkívül modern, sokpasszos és lendületes játékot játszik, ezért ezen az összecsapáson véleményünk szerint kevés kockázatot vállalunk azzal, ha legalább két találatot várunk.

hatharom.com
Hertha - Ingolstadt Hertha vagy döntetlen@1.24
Bayern München - Schalke Bayern München@1.20
Dortmund - Leipzig 1,5 gól felett@1.16
@1.73
2017-02-03;54
2017-02-04;54
2017-02-05;54
210225