Bundesliga

Gólvágói nélkül megizzadhat a Bayer Hamburgban

Egy furcsa eltiltás és Chicharito sérülése teheti nehézzé a Leverkusen dolgát a Hamburg otthonában.

Nem lehet mostanság könnyű leverkuseni szurkolónak lenni, a csapatnál csőstül jönnek a problémák, az eredmények viszont el-elmaradoznak. Most Hamburgba utazik Roger Schmidt együttese, ám a tartalékos csapat könnyedén elbukhat a 2016-os év végén életjeleket mutató Hamburg ellen.

A gyógyszergyáriak három igen komoly pofont is el kellett szenvedjenek néhány napon belül, hiszen a Mönchengladbach ellen hazai pályán 2-0-s vezetésről kaptak ki, emellett Schmidt edző nem számíthat két legfontosabb támadójára, a sérült Chicharitóra és az eltiltott Calhanoglura.

[2272465] 2017-02-03 20:30:00 Hamburg - Bayer Leverkusenx;10

Különösen a török játékos helyzete pikáns, a 22 éves szabadrúgáskirályt még egy 2011-es incidens miatt meszelték el. Ekkor a Trabzonspor 100 ezer eurót fizetett Calhanoglunak, hogy a Karlsruhe csapatától igazoljon haza, ám ő inkább meghosszabbította a szerződését a német gárdával. A FIFA ezért négy hónapra (vagyis idény végéig) eltiltotta, valamint a pénz visszafizetésére kötelezte Calhanoglut.

"Hatalmas érvágás Hakannak és nekünk is. De nem tudunk mit tenni egy 2011-es esettel és nagyon sajnálatos, hogy éppen a szezon ezen szakaszában kell bűnhődnünk" - nyilatkozta Rudi Völler sportigazgató.

A Kusen tehát a két házi gólkirály nélkül kelt útra a kikötővárosba és bizony Hamburgban bőven akadhat majd problémájuk. Azt ugyan túlzás lenne állítani, hogy a helyiek kikecmeregtek a slamasztikából, hiszen még mindig kieső helyen állnak, ám az év vége remekül sikerült nekik, hat meccsen 11 pontot szereztek. Az évkezdés azonban már nem hozta az egységeket, előbb a Wolfsburg, majd az Ingolstadt vendégeként kaptak ki Holtbyék.

Habár ez a párharc nem tartozott az elmúlt években a legtöbb gólt hozó ütközetek közé, a leverkuseni védelem idén lényegesen sebezhetőbb, mint néhány esztendővel ezelőtt. Mi inkább meglepetést várunk ezen a találkozón, mintsem Kusen-sikert, ám a gólokra való fogadás egy kategóriával biztonságosabb opciónak tűnik.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.65
2017-02-03;54
2017-02-04;54
2017-02-05;54
210225