Spanyol foci

Messi bombagóljával előnyben a Barcelona

Az FC Barcelona 2-1-re nyert az Atlético Madrid otthonában a Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Az előjelek szoros meccset vetítettek előre, Diego Simeone fiai ugyanis az utóbbi időben többször megkeserítették már a Barcelona életét. Ezúttal azonban nem kezdett jól az Atlético Madrid, félidőre már kétgólos hátrányban volt, köszönhetően a bizonytalankodó védelmének.  Előbb Luis Suárez szólózott egyet és gurította el Miguel Ángel Moyà mellett a labdát, majd Lionel Messi villant, aki jó 20 méterről lőtte ki a jobb felsőt, esélyt sem adva a spanyol hálóőrnek.

A magabiztos vezetés tudatában kicsit kiengedtek a katalánok, ezt pedig Antoine Griezmann révén az 59. percben azonnal megbüntették a hazaiak. Nem sokkal a szépítő találat után az egyenlítésre is lett volna esélye az Atléticónak, ám a francia klasszis ezúttal elszúrta a ziccert. A hajrában is nagyon nyomtak a Matracosok, de csak nem sikerült begyötörni azt a második gólt, pedig Fernando Torres is minden tudását bevetette. 

A Barcelona ezzel az idegenben megkaparintott egygólos győzelemmel nagy lépést tett a döntő felé, ám messze nem lefutott még ez a párharc. A visszavágóra február 7-én kerül sor a Nou Campban.

2017-02-01;138
[2451499] 2017-02-01 21:00:00 Atlético Madrid - Barcelonax;