Darts

Federerből meríthet erőt Phil Taylor

Csütörtökön este elrajtol a Premier League 2017-es idénye, ennek apropóján pedig kifaggatták a Skysports szakértői trióját.

Dicsőséges lesz Phil Taylor utolsó szezonja?

Rod Studd: Federer a hétvégén fantasztikus győzelmet aratott az Australian Openen. Roger ugyanazokkal a problémákkal küszködött, mint Phil - el kellett fogadnia, hogy már nem ő a világ első számú játékosa. De Federer soha nem vesztette el a hitét, hogy egyszer újra nyerni tud. Phil ebből sokat meríthet. El kell fogadnia, hogy jelenleg nem ő a legjobb játékos a világon, de ez nem azt jelenti, hogy ne nyerhetné meg a tornát. Fantasztikus rekorddal rendelkezik a Premier League-ben.

John Part: Phil 2016-os éve gyengébben sikerült, mint amit tőle megszoktunk, de úgy gondolom, a 2017-es esztendő jobban megy majd neki, még úgy is, hogy a visszavonulás gondolata végig ott lesz a fejében. Ő olyan játékos, aki fel tudja magát szívni a nagyobb tornákra és annak ellenére is sokat várok tőle, hogy fejben biztosan elfárad majd. Képes rá, hogy újra a legjobb négy közé kerüljön, márpedig ha odáig elküzdi magát, bármire képes lehet. Mindazonáltal nem fogadnék rá.

Wayne Mardle: Nem valószínű. Azt hiszem képes lesz bejutni pár major torna döntőjébe, de Michael van Gerwen és Gary Anderson folyamatosan jobb nála. De azt kell, hogy mondjam, nagyon szeretném látni, ahogyan még egy komoly trófeát besöpör. Úgy vélem, úgy kéne abbahagynia, hogy úgy emlékezzünk rá, mint a valaha volt legjobb játékos, akit láthattunk.

Játssz a PDC Hungarian Fan Club és a hatharom.com közös játékán a Premier League alatt. Gazdára talál egy Samsung okostévé és egy Huawei tab, illetve heti nyeremények is kiosztásra kerülnek. Részletekért kattints ide!

Hogyan lehet MVG-t megállítani?

Rod Studd: Legyőzhetetlennek tűnik, de azt ne feledjük, hogy az elmúlt négy kiírásban elveszített 10 meccset. Tehát nem nyeri meg az összes meccsét, igaz, tavaly mindössze egyszer kapott ki, az első fordulóban James Wade-től. Elképzelhetetlen, hogy ne jusson be a négy közé, vagyis az elődöntőbe, és az előző naptári évben csak egy televíziós meccset veszített el. Toronymagasan ő a favorit, de sok játékos hisz benne, hogy legyőzheti. 

John Part: Tökéletesnek kell lenned, hogy le tudd őt győzni. Nem lehetsz ideges, maximálisan kell koncentrálnod végig. Ha elszenved néhány pofont, akkor egyre több sebezhetőséget mutat és le lehet őt győzni. Egyáltalán nem lehetetlen megverni van Gerwent, de ehhez végig kell koncentrálni.

Wayne Mardle: Fogalmam sincs...Gary Anderson messze a világ második legjobb játékosa, de a közelébe sem tud kerülni. Ez aggasztó a többiekre nézve.

Szezonbeharangozónkból mindent megtudhatsz az idei Premier League-ről - lebonyolítás, helyszínek, játékosok, esélylatolgatás, oddsok.

Ki a sötét ló?

Rod Studd: Dave Chisnall. Néhány évvel ezelőtt bejutott az elődöntőbe, ahol majdnem kiütötte Andersont, ezt most megismételheti. Chizzy nagyszerű formában játszott a világbajnokságon, peches volt az Anderson elleni vereségnél. Egy másik név, Jelle Klaasen. 2009-ben a tabella alján végzett, ám azóta sokkal jobb játékossá vált.

John Part: Úgy tűnik, az idei Premier League-szezont a legnehezebb megjósolni. De nem hiszem azt, hogy lenne igazán titkos esélyese ennek a tornának, inkább gondolom, hogy szinte bárki nyerhet. Hihetetlen torna elé nézünk.

Wayne Mardle: Úgy vélem Barney lesz az egyik. Bejuthat a legjobb négy közé, amiben kiváló érték van. A bukmékerek rendre alábecsülik, pedig 2007 óta számtalan elődöntőt és döntőt tud felmutatni. Véleményem szerint 2014 után ismét ő lesz a Premier League bajnoka. 

Melyik helyszínt várod a legjobban és miért?

Rod Studd: Rotterdam. Tavaly láthattuk van Gerwent Taylor ellen, majd Barney hátborzongató fogadtatását. Varázslatos volt. Imádtam, ahogyan a holland szurkolók elképesztő atmoszférát produkáltak. Karneváli hangulat volt, az utcákon zenéltek, a hollandok narancssárgába öltöztek. Narancssárga ing, kalap és nadrág. Nagyon várom, hogy láthassam van Gerwen visszatérését világbajnokként, varázslatos lesz. 

John Part: Cardiff. Az Ítéletek Éjszakája a Motorpoint Arénában, mert fogalmam sincs, hogy kiknek a fejei fognak hullani. Emlékszem, fantasztikus a cardiffi helyszín. Csodálatosak a walesi szurkolók, és tudom, hogy az esemény a szigetországon kívülre is ellátogat, de ne feledkezzünk meg Walesről. Megtizedelődik a mezőny, én ezt szeretem. 

Wayne Mardle: Rotterdam. Tavaly egészen elképesztő volt. Nem tudtam elhinni azt a hangulatot, ami körülvett, briliáns volt. Már alig várom, hogy újra átélhessem, és néhány éven belül talán Németországba is ellátogat a mezőny. Korábban Glasgow volt az egyik kedvencem, ahova Gary Anderson világbajnokként látogatott, de tavaly Barney bevonulása Rotterdamban hátborzongató volt.

Mire lesznek képesek az "új" fiúk?

Rod Studd: Ha fogadnom kellene, akkor Jelle Klaasent Kim Huybrechts elé tenném, mert komolyabb tűzerővel rendelkezik. Mindketten szerepeltek már korábban egyszer a Premier League-ben, és egyaránt a tabella alján végeztek, így nem meglepő, hogy a bukmékerek a kiesők közé várják. Jelle jobban játszik, mint Kim, így véleményem szerint előtte fog végezni. 

John Part: Voltak már itt korábban ezek a srácok, tudják, hogyan kell túlélni. Persze meg kell szokniuk majd ismét a légkört és konzisztensen kell játszaniuk, mert a Premier League egy kemény sorozat. Biztos vagyok benne, hogy az Ítéletek Éjszakáján óriási csaták várnak ránk a kiesés elkerüléséért. Még az is lehet, hogy nagyon meglepődünk majd a végén.

Wayne Mardle: Jobban aggódom Kim Huybrechts, mint Jelle Klaasen miatt. Úgy vélem Jelle jelenleg jobban játszik, mint James Wade vagy Adrian Lewis. Huybrechts véleményem szerint nem játszik elég jól. Folyamatosan 90 és 95-96 körüli körátlagokat dob, ami szerintem nem elég ide. 

Newcastle, 1. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Kim Huybrechts-James Wade 2.95 4.50 1.75
20:45 Raymond van Barneveld-Adrian Lewis 2.20 4.35 2.20
21:15 Phil Taylor-Dave Chisnall 1.70 4.30 3.20
21:45 Gary Anderson-Michael van Gerwen 3.55 4.50 1.60
22:15 Peter Wright-Jelle Klaasen 1.55 4.70 3.65

Kattints a képre a játékért!