Spanyol foci

C. Ronaldo maga alatt vágja a fát, ha visszaszól a szurkolóknak

  • MVB80

Korábbi és jelenlegi csapattársa is megvédte a Real Madrid szurkolói által kifütyült Cristiano Ronaldót, akinek rosszul esett a drukkerek reakciója.

Nehéz a sztárok élete, elég néhány rosszabb meccs, és a közönség máris kikezdi őket, ahogy az Cristiano Ronaldóval is történt a közelmúltban. A Real sztárja januárban kapta meg negyedik Aranylabdáját, de magához képest visszafogott teljesítményt nyújtott 2017 első hónapjában, bár elég sokan elfogadnák azt a négy gólt, amit a hat meccsén szerzett.

Nehéz kitalálni, hogy a Real-szurkolók pontosan miért nehezteltek Ronaldóra, lehet, hogy a Celta Vigo elleni kupakiesés miatt fújtak rá, mindenesetre a hétvégi bajnokin, a Real Sociedad ellen az első félidő közepén tisztán lehetett hallani, ahogy kifütyülik.

Ronaldo láthatóan bepöccent az eset miatt, és az egyik közismert spanyol káromkodást lehetett leolvasni a szájáról, aztán adott egy gólpasszt, majd lőtt egy gólt, és ezzel el is csendesítette az őt kritizálókat.

Az ügyben többen is megszólaltak, Ronaldo korábbi csapattársa, Iker Casillas értetlenkedett egy sort, hogy a szurkolók miért támadják azt az embert, aki a hátán viszi a csapatot, de a jelenleg a Portóban védő kapus maga is szembesült hasonlóval még realosként.

Nem hagyja, hogy térdre kényszerítsék a kritikák

A 80-as évek nagyszerű mexikói csatára, Hugo Sánchez azt mondta, őt csak az ellenfél szurkolói találták meg, de a Bernabéuban jogosan várná az ember, hogy biztassák, és ne ócsárolják őt a nézők. Szerinte Ronaldo magasra tette a mércét, és ha időnként kicsit gyengébben teljesít, akkor a drukkerek máris azt várják tőle, hogy újra kettesével-hármasával rugdossa a gólokat.

„Cristianónak le kell nyelnie ezt a sérelmet, mert abból nem jöhet ki jól, ha rossz viszonyba kerül a szurkolókkal. Ezt el kell viselni, a futball már csak ilyen, a szurkolók szidhatnak téged, de nem te inzultálhatod őket” – nyilatkozta a Reallal öt bajnokságot, valamint Király Kupát és UEFA Kupát is nyerő Sánchez.

A mostani csapattársak közül a Costa Rica-i kapus, Keylor Navas fejtette ki a véleményét a témában, aki elárulta, az öltözőben is szóba került a szurkolók reakciója. „Ronaldo azt mondta nekünk, hogy szereti a szurkolókat, éppen ezért bántja őt, hogy kifütyülik. Azzal is tisztában van, hogy a drukkerek többsége mellette áll, és folyamatosan arra törekszik, hogy a góljaival győzelemre vezesse a csapatot. Mikor új voltam a klubnál, meglepett, hogy a közönség egy része a játékosok ellen fordult, de ilyen előfordul máshol is” – mondta Navas.

A Real-szurkolók reakciója azért is furcsa, mert bár a csapat kiesett a Király Kupából, de a bajnokságban töretlenül menetel a bajnoki cím felé, és még a BL-ben is megvan az esélye, hogy első csapatként védje meg a címét.

A Real vasárnap visszavághat a Celtának, ráadásul Ronaldo aznap ünnepli 32. születésnapját, és tudva, hogy mennyire szereti magát, biztosan pörögni fog, hogy neki és csapatának is jól sikerüljön a meccs.

[2300712] 2017-02-05 20:45:00 Celta Vigo - Real Madridx;
2017-02-03;87
2017-02-04;87
2017-02-05;87
2017-02-06;87