Szerencsejáték-ipar

A mobiltelefonoknak komoly szerepük van a szerencsejáték térhódításában

  • varin

Elképesztő ütemben nő a szerencsejátékpiac értéke globális szinten és egyelőre nem is látni a végét.

1996-ot írunk, amikor is megszületett az online szerencsejáték fogalma. 21 évvel ezelőtt kapott az első online kaszinó működési engedélyt, hogy valós pénzben tehessék próbára szerencséjüket a felhasználók. Azóta töretlen a fejlődés magas íve, amelyen csak még tovább javított az okostelefonok megjelenése.

2013-ban még csak 35.5 milliárd dollárt ért körülbelül az online szerencsejáték piaca, ám ez erre az évre átlépheti az 50 milliárdot is. Nem csak a növekedés óriási, hanem annak üteme is meglendült, hiszen amíg '13-ról '16-ra "csupán" tízmilliárddal nőtt a szektor értéke, addig idénre ötmilliárddal vált értékesebbé a piac, mint tavaly volt.

Persze nincs is nehéz dolga az irodáknak és online kaszinóknak, manapság már körülbelül kétmilliárd embernek van okostelefonja, amelyre ingyen tölthetik le a programot, mellyel aztán egy kattintással valós pénzben fogadnak, ami jelentősen megkönnyíti a procedúrát.

Húsz éve még messze nem létezhetett olyan nap, hogy valaki a buszon utazva lejátszik egy pókerhandet vagy pörget egyet a ruletten 10 dollárért, de manapság ez már mindennapos, sőt a jövő még többet ígér.

A Gambling Insider felmérése szerint a mobilreklámok fantasztikusan teljesítenek, azok 71%-a töltött már le ilyen applikációt, akik láttak ilyen hirdetés okostelefonukon.

A virtuális valóság fejlődése és a különböző technikai újítások hatására a becsült éves fejlődés 3-5% lesz a következő években, aminek valószínűleg csak a szolgáltatók képzelete szab majd határt.