Afrika Kupa

Jó csapat nélkül elődöntőznek Afrikában

  • varin

Innentől már bárki megnyerheti a kontinensviadalt, négy egyenlő erősségű csapat maradt életben.

A csoportkörökhöz hasonlóan a negyeddöntők is rendesen meg voltak fűszerezve meglepetésekkel, Szenegál büntetőkkel búcsúzott, míg Burkina Faso Tunéziát intézte el két kései góllal. Az elődöntőkben így Burkina Faso-Egyiptom és Kamerun-Ghána találkozókat rendeznek, favoritokat találni pedig igazán nehézkes feladat.

   
  1 x 2
Burkina Faso-Egyiptom 3.50 2.75 2.20
Kamerun-Ghána 3.10 2.70 2.40

Eddig igencsak impozánsnak nevezhető Egyiptom mérlege az Afrika Kupán, 3-0-s gólkülönbséggel jutottak az elődöntőbe. Szalahék bár nem kaptak még gólt a viadalon, Marokkó ellen óriási szerencsével, egy kései góllal jutottak tovább úgy, hogy Fajrék végig fölényben játszottak és kapufát is szereztek. Burkina ezzel szemben élvezetesebb mérkőzéseket játszik, Tunézia kétgólos kiütése pedig az előző kör legnagyobb meglepetése. A múlt alapján igencsak a Fáraóknak áll a zászló, Burkina soha nem verte még meg Egyiptomot, hat mérkőzésen 4-2-0 a mérlegük, ám távolról sem lehet most esélytelennek kikiáltani őket. Mivel Egyiptom védelme kitűnő, a támadójátékuk akadozó, mi most azt a tippet favorizáljuk, amely eddig minden meccsen nyerő volt.

Kamerun és Ghána összecsapása tűnik a patinásabb találkozónak, ám bármennyire is dicső múltja van a csapatoknak, az idei válogatottak már nincsenek azon a szinten, mint 5-6 éve. A két csoportmásodikként továbbjutó gárda a negyeddöntőben is megizzadt, habár Kameruntól igencsak impozáns teljesítmény, hogy Szenegált búcsúztatni tudták. Ebben az évezredben a két meccsükön három gól esett csupán, ráadásul mindkét gárda 1 overt és 3 undert játszott idén az Afrika Kupán, így aligha kell félni egy 3-3-as döntetlentől.

hatharom.com
Burkina Faso-Egyiptom Nem szerez mindkét csapat gólt
Kamerun-Ghána 2.5 gól alatt
@2.02

Ami a végső győztes csapatot illeti, tökéletesen látszik, hogy egyáltalán nincsen favoritja a tornának. Egyiptomra fogadhatunk legkisebb oddson, ám Burkina is mindössze 5-szörös pénzt érne.

Melyik csapat nyeri az Afrika Kupát?
Egyiptom 3.00
Ghána 3.25
Kamerun 4.00
Burkina Faso 5.00