Spanyol foci

Ha van csapat, amely képes kiverni a Barcát, az az Atlético

Bár az Atlético Madrid a bajnokságban bukdácsol, az elmúlt években mindig összekapta magát, ha a Barcelonával találkozott egy kupasorozatban.

Elég elkoptatott klisé az előrehozott döntő kifejezés, de nem jut jobb eszünkbe az Atlético-Barcelona Király Kupa elődöntőről.

Látva a másik ágon az Alavés-Celta Vigo párosítást, akár az Atlético, akár a Barca megy tovább az ütősebb párharcból, favoritként várhatja a döntőt, és ez még akkor is igaz, ha a Celta történetesen a Realt süllyesztette el a negyeddöntőben, az Alavés pedig a szezon elején győzni tudott a Nou Campban, a hétvégén pedig lenullázta az Atléticót.

Sűrűre sikerült a január a Barcának és az Atletinek is, mindkét csapat nyolc meccset zavart le az év első hónapjában, és nem lesz lazább a február sem, tekintve, hogy nemsokára újraindul a BL is.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Barcelona
2.90 3.10 2.25

A gránátvörös-kékek Iniesta, Digne, Busquets és Ter Stegen nélkül utazott el Madridba, a kapus pihenőt kapott Luis Enriquétől, a többiek sérülésből lábadoznak. Visszatért viszont Rafinha, aki a bajnokságban ugyanúgy öt gólt szerzett, mint Neymar, vagyis egyre hasznosabb tagja a csapatnak. A Barca ügyeiben jártas Mundo Deportivo azt írja, Mascherano ezúttal a középpályán darál majd, a védelem közepén pedig Umtiti kerül Piqué mellé.

A másik oldalon Diego Simeone Giménez személyében az egyik belső védőjét vesztette el az Alavés ellen, így Godín párja várhatóan Savic lesz, nekik kellene lefékezniük az MSN-t. Oblak és Tiago hiányát is orvosolnia kell Simeonénak, de őt ismerve bizton számíthatunk arra, hogy rendesen feltüzeli majd a játékosait.

Griezmann és Neymar is főszereplő lehet

Az Atlético a bajnoki címről már lemondhat, mert tíz pont hátrányban van az eggyel kevesebb meccset játszó Realtól, viszont a kupában és a BL-ben még van remény valami nagyot alkotni.

A madridiak ráadásul nem rendelkeznek rossz emlékekről a Barcáról, az elmúlt három oda-visszavágós párharcból kétszer ők nevettek a végén, és mindkétszer BL-döntő lett a vége annak, hogy Messiéket eltakarították az útból.

A mostani idényben az ötödik fordulóban csaptak össze a Nou Campban, és Rakitic góljára Correa válaszolt, így az Atlético elvitt egy pontot. A katalánok szempontjából ígéretes statisztika, hogy 21 meccs óta mindig képes gólt szerezni vendégként, utoljára tavaly áprilisban nem jött össze – éppen az Atlético otthonában, amikor Griezmannék a 2-0-s sikerükkel bejutottak a négy közé.

A két csapat meccseire nem jellemző a gólzápor, az elmúlt hat alkalommal háromnál több találat egyszer sem esett, és mivel a mai az első meccse lesz a párharcnak, várhatóan ez a tendencia folytatódik majd.

[2451499] 2017-02-01 20:00:00 Atlético Madrid - Barcelonax;
2017-02-01;138

 

2017-02-02;138