Skót foci

Ha a szériák megszállottja vagy, ez a meccs neked való!

  • ivan

A skót bajnok Celtic Glasgow sorozatban 17 megnyert (!) mérkőzésnél jár a skót Premiershipben. Szerdán a liga egyik legjobb csapata látogat a Celtic Parkba...

Hiába tért vissza az első osztályba a Rangers, egyelőre nem tudja felvenni a versenyt a városi rivális Celtickel szemben, így a zöld-fehérek továbbra is egyeduralkodónak számítanak a skót Premiershipben. Brendan Rodgers csapata jelenleg 22 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, 22 forduló alatt mindössze egyetlen mérkőzésen nem tudta begyűjteni a győzelemért járó három pontot (21-1-0).

1x2    
Celtic Döntetlen Aberdeen
1.40 4.30 6.25

Szóval a Celtic konkrétan még veretlen idén a bajnokságban, sorozatban pedig 17 megnyert bajnoki találkozónál jár, ez pedig egészen elképesztő széria. A kelták célja innentől kezdve természetesen az, hogy legalább az alapszakaszt megússzák vereség nélkül, kérdés, vajon mindez sikerülhet-e. 

Szerdán valamivel okosabban leszünk, hiszen az az Aberdeen látogat Glasgow-ba, amely az elmúlt két idényben az ezüstérmet szerezte meg, így az utóbbi időben a Celtic első számú kihívójává avanzsált. A vendégek az idei szezonban sem teljesítenek rosszul, a tabella 3. helyét foglalják el és egy négy meccses nyertes sorozatban vannak épp.

Celtic#sco-celtic#15

Vagyis a szerdai egy komoly rangadónak tekinthető, még akkor is, ha a Celtic az utolsó négy egymás elleni meccsüket egyaránt megnyerte. Ebben a felállásban az Aberdeen utoljára 2014-ben tudott pontot szerezni, így nem csodálkozhatunk azon, ha a bukmékerek több, mint hatszoros pénzt fizetnek egy vendég sikerre.

[2254014] 2017-02-01 20:45:00 Celtic - Aberdeenx;5

Bár az erőviszonyok ismeretében nem vitás, hogy a Celtic a favorit, a csapatot irányító Brendan Rodgers óvatosan fogalmazott klubja honlapjának.

Az északír menedzser elmondta, hogy Moussa Dembele (21/9), Stuart Armstrong (18/8)  és Tom Rogic (14/6) sérüléseik miatt vélhetően kimaradnak a csapatból. Ez mindenképpen esélyt jelenthet az Abderdeennek, amely az elmúlt három tétmeccsén még csak gólt sem kapott.

Röviden ennyit érdemes tudni a szerdai mérkőzésről, a kérdés most már csak az, a Celtic szériájának folytatására vagy annak megtörésére érdemesebb fogadni.

[2254014] 2017-02-01 20:45:00 Celtic - Aberdeenx;
209595