Premier League

Simázhat az Arsenal, ismét megéghet a bajnok

Az Arsenalnak nem jelenthet gondot a Watford hazai pályán, a Leicester viszont megszenvedhet Burnleyben. PL előzetes.

Walcott a Southampton után a Watfordot is megszórhatja.

A bombaformában lévő Arsenal az utóbbi hetekben igen csak leeresztő Watfordot látja vendégül kedd este az Emirates Stadionban. Az Ágyúsok sorra nyerik a meccseiket, s noha a Burnleyt szerencsés körülmények között győzték le egy hete, a Swansea és a Southampton otthonában rendezett gólparádé enyhén szólva is bizakodásra ad okot a folytatást illetően. Főleg, hogy a Premier League-ben már a második helyen állnak Arséne Wengerék, s immáron csak négy hiányzóval kell számolni a francia mesternek - pár hete ez a szám még közel tíz volt -. A Lódarazsak viszont az utolsó hét bajnokijukon nem tudtak nyerni, s egészen a 14. helyig csúsztak vissza, ami a rengeteg sérültnek és eltiltottnak köszönhető. Walter Mazzari kedden hét meghatározó futballistájára sem számíthat. Ha mindehhez hozzátesszük azt, hogy az Arsenal simán nyert augusztusban a Vicarage Roadon, míg tavaly 4-0-ra nyert hazai környezetében a Watford ellen, akkor a mostani előjelek után abszolút nem lenne meglepő, ha az Ágyúsok ezúttal is legalább két góllal - 1.55 @ TippmixPro - nyernének.

A tavalyi szezont követően senki sem gondolta volna, hogy a 23. fordulóban az újonc Burnley jobb előjelekkel és előkelőbb helyről fogadhatja a regnáló bajnok Leicester Cityt. Pedig így van, s a bordó-kékeknek óriási esélyük van arra, hogy megfricskázzák a Rókákat. A Burnley ugyanis óriási formában van, utolsó öt meccséből csak az Arsenal ellenit veszítette el - idegenben, egy 98. perces büntetőnek köszönhetően -, hazai pályán pedig szárnyal a csapat. Köszönhetően annak, hogy az újonc együttes a legutolsó hat meccsét zsinórban megnyerte a Turf Mooron, így a Premier League-ben pedig mindössze az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham rendelkezik jobb otthoni mutatókkal, mint a Burnley. Ezzel szemben a Leicester botladozik, pénteken már a másodosztályú vetélytársával sem bírt az FA Kupában, házon kívül pedig enyhén szólva is pocsékul teljesítenek Claudio Ranieriék. Ugyanis a lejátszott idegenbeli 11 bajnokija alatt, mindössze három döntetlenre futotta nyolc vereség mellett a kék-fehérek erejéből. Ezen kívül pedig hozzá kell tenni, hogy a Citynél továbbra is kimarad három kulcsjátékos - Leonardo Ulloa, Islam Slimani, Daniel Amartey -, míg a hazaiaknál szinte mindenki bevethető lesz, így pedig nem lenne meglepő a Burnley legalább az egyik pontot otthon tartaná. Az 1X-re 1.46-szoros szorzót kínál a    .

Vélhetően a keddi játéknap egyik legunalmasabb mérkőzését a Riverside Stadionban játsszák majd, ahol a Middlesbrough és a West Bromwich feszül egymásnak. Mindez annak tudjuk be, hogy mindkét csapat a védekezésre fekteti a hangsúlyt, s mindkét fél csak akkor szokott komoly eredményt elérni, ha hátul minden rendben van. Vélhetően ezúttal sem változtatnak a felek taktikán, egyébként is, mind Aitor Karanka, mind Tony Pulis a legjobbjait küldheti csatába hétközben. A Boro 2017-ben öt meccséből négyen még csak gólt sem kapott, de a WBA védelmére sem lehet panasz a ligában idén, leszámítva a Tottenham elleni meccset. Ha még ehhez hozzávesszük az eredménykényszert, ami mindkét oldalon van, szinte kézenfekvő, hogy nem várható sok találat - 2,5 gól alatt 1.40 @ TippmixPro -, amit a felek augusztusi, birminghami találkozója is alátámaszt, hiszen akkor a csapatok randevúja gól nélküli döntetlent hozott.

A Bournemouth-Crystal Palace, a Swansea-Southampton és a Sunderland-Tottenham mérkőzésekkel egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ha kíváncsi vagy, hogy mit várunk a találkozóktól, akkor kattints ide! Míg a Liverpool-Chelsea rangadó beharangozóját hamarosan olvashatjátok oldalunkon.

A Premier League keddi mérkőzéseinek szorzói -    
Mérkőzés 1 X 2
Bournemouth-Crystal Palace 2.05 3.30 3.45
Sunderland-Tottenham 8.00 4.65 1.35
Burnley-Leicester 2.75 3.10 2.55
Swansea-Southampton 3.00 3.15 2.30
Arsenal-Watford 1.20 6.00 12.50
Middlesbrough-West Bromwich 2.50 3.00 2.90
Liverpool-Chelsea 2.50 3.15 2.75





 

 

 

 

 

 

2017-01-31;47
209498