Premier League

Jürgen Klopp messze alulmúl minden várakozást

  • varin

David Moyes, Louis van Gaal és Brendan Rodgers is klasszisokkal jobb statisztikákat tudhat magáénak.

Egészen tragikus éve van a Liverpool csapatának, hiszen a gárda négy napon belül kiesett az FA Kupából, a Ligakupából és elszórt kilenc pontot a bajnokságban is. Kloppék hátránya így már tíz pont a listavezető Chelsea-vel szemben, ráadásul hihetetlenül nehéz találkozók is jönnek a Pool számára. Nem csoda, hogy az Anfield Roadon már közel sem minden szép és vidám.

Liverpool#eng-liverpool#5

"Még mindig úgy hiszem, hogy remek csapatom van, én pedig jó edző vagyok, még akkor is, ha elveszítettük az utolsó három mérkőzésünket. Érezhetően nem ugyanolyan a hangulat a csapatban, mint korábban és sajnos semmi biztatót nem tudok mondani a Wolverhampton elleni mérkőzésről sem. Ilyenkor egy lehetőségünk van, felkészülni a következő mérkőzésre és visszaállítani a hitünket magunkban" - nyilatkozta a német mester.

A 49 éves tréner számai egyre tragikusabbak, a Wolves elleni kínos kupakudarccal már 50% alá csúszott a győzelmi mutatója, amely alulmúlja például David Moyes és Brendan Rodgers statisztikáját is.

Néhány statisztika az összehasonlítás kedvéért
Tréner Csapat Mérkőzés Győzelem Döntetlen Vereség Győzelem %
Jürgen Klopp Dortmund 318 179 69 70 56.3%
Jürgen Klopp Liverpool 83 41 24 18 49.4%
David Moyes Manchester United 51 27 9 15 52.94%
Louis van Gaal Manchester United 103 54 25 24 52.43%
Brendan Rodgers Liverpool 166 83 41 42 50%
A három tradicionálisan nagycsapat (MU, Liverpool, Arsenal) trénerei közül Klopp az elmúlt két évtized leggyengébb teljesítményét nyújtja azok között, akik legalább 80 meccsen ültek a kispadon. Korábban Graeme Sounessnek volt ennél rosszabb statisztikája, ő 157 meccsen csak 66-szor (42.04%) nyert a Poollal  1991 és 1994 között.

A Vörösök problémáját tovább gyarapítja, hogy a sorsolásuk a Premier League-ben egészen mostoha. A következő három hazai mérkőzésükön a liga első három helyezettjét, a Chelsea-t, az Arsenalt és a Tottenhamet fogadják, míg utaznak a hazai pályán masszív Hull Cityhez és Leicester Cityhez.

Kedden tehát következik a Chelsea gárdája, amely ha egy újabb csapást mér Coutinhóékra, akkor 13 ponttal elhúzhat a Liverpooltól. A brazil középpályás - aki nemrég hosszabbította meg 2022-ig szerződését - elmondta, hisznek a trénerben és győzni akarnak a Chelsea ellen.

   
Liverpool Döntetlen Chelsea
2.50 3.15 2.75

"Nagyon ambiciózusak vagyunk mind, hiszünk a trénerben és tudjuk, hogy egy nyerő típus. Igen, tudjuk, hogy borzalmas hét áll mögöttünk, de túl kell tennünk magunkat ezeken. Ahogyan korábban is mondtam, bízunk Kloppban és én is azért írtam alá, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Most következik a Chelsea, amely ellen remek lehetőségünk lesz magunkra találni, egy igazi rangadó, ahol meg kell szereznünk a három pontot" - nyilatkozta Coutinho.

A brazil zseni szavaiból az látszik, hogy a csapategység még megvan, ám a szurkolók közel sem ennyire optimisták. A Wolverhampton elleni vereség alkalmával már durván kritizálták a német mestert, a pletykák szerint a Chelsea elleni derbin pedig egy repülőgépen üzennek majd neki, hogy ideje távoznia - ahogy tették azt anno a MU-fanok Moyes esetében.

Meglepő módon az oddsok alapján a Liverpool a favoritja a mérkőzésnek, noha egyelőre az sem biztos, hogy Sadio Mané pályára léphet az Afrika Kupát követően. Az X2-re 1.47-szeres pénzért fogadhatunk, míg a Chelsea győzelem 2.75-szörös oddson pakolható a    -n.

[2252410] 2017-01-31 21:00:00 Liverpool - Chelseax;