Premier League

Kit igazoljon a Liverpool, a MU és a többi nagyágyú? Íme a szurkolók elvárásai!

A szurkolók szavazatai alapján az Arsenalnak támadót kell igazolnia, míg a Chelsea az aranyéremért hajt.

A szurkoló mindig mindent jobban tud! Azt, hogy kit kell a csapatba állítani, hogy kit igazoljon a klub és még azt is, hogy milyen cserét kell végrehajtani egy mérkőzés során. Az egyik angol oldal készített egy felmérést a szurkolók körében azt vizsgálva, hogy vajon milyen poszton van szükség erősítésre, kit kellene leszerződtetni, valamint eladni és végül hogy hányadik helyen végez majd a csapat. Az eredmények néhol meglepőek.

Csapat Milyen poszton kell erősíteni? Kit igazoljanak? Kit adjanak el? Hányadik helyen végeznek?
Arsenal Támadó Pierre Aubameyang Carl Jenkinson 3-4.
Chelsea Diego Costa pótlására valaki Marco Veratti John Obi Mikel 1. hely
Manchester City Középhátvéd Virgil Van Dijk Fabian Delph 3-4.
Liverpool Kapus Moussa Dembélé Daniel Sturridge 3-4.
Manchester United Középhátvéd Antoinne Griezmann  Marouane Fellaini 5-7.

Talán az Arsenal esetében a legkevésbé, hiszen az Ágyúsok régóta szeretnék megszerezni a Dortmund gólvágóját, a gaboni Aubameyangot. A 3-4. hely is papírformának mondható, mint ahogy Jenkinson elküldése sem nagy meglepetés. A jobbhátvéd mellett egyébként Per Mertesackerre és Danny Wellbeckre szavaztak a legtöbben.

A Chelsea-nél pedig már Diego Costa utódját keresik, ám ennek ellenére Marco Veratti megszerzésében bíznak a legtöbben. Arra a kérdésre, hogy kit kellene eladnia januárban a csapatnak, a szurkolók szavai meghallgatásra találtak, hiszen Mikel már a Tianjin TEDA csapatát erősíti, a második legnépszerűbb voks, Braniszlav Ivanovics pedig hamarosan a Zenit játékosa lehet.

A Manchester Citynél a Southampton-bekk, Van Dijk megszerzésében bíznak, míg majdnem 50% küldené el Fabian Delphet. A City-fanok meglepően pesszimisták voltak, 47%-uk szerint 3-4. helyen végez a csapat, míg mindössze 8% bízik a bajnok aranyéremben.

A gyengélkedő Liverpoolnál elsöprő többség szeretne új kapust látni, ám a négy favorit igazolás közé nem került be hálóőr. A Vörösök többsége a Celticből hozná el Moussa Dembélét, míg Daniel Sturridge-et nem szeretnék már februártól az Anfield Roadon látni.

A MU-nál sem volt nagy összefüggés a poszt és a játékos között, hiába kell középhátvéd, 62% először Antoinne Griezmannt hozná el Madridból. Hatalmas meglepetést az sem szolgáltat, hogy Fellainit küldenék el, de Rooney is kapott 19 százaléknyi szavazatot. Érdekesség, hogy az Old Traffordon többen bíznak a bajnoki címben (10%), mint az Etihadban, ám még így is minden második szavazó szerint Mourinhóék lemaradnak a Bajnokok Ligájáról.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
   
Chelsea 1.35
Tottenham 9.00
Arsenal 9.25
Liverpool 13.00
Manchester City 21.00
Manchester United 38.00