Magyar foci

Ilyen sem volt még, Újpest-Fradi Kecskeméten!

  • MVB80

Az Újpest a hatodik helyről kezdi majd a tavaszt az NB I-ben, és úgy tűnik, a lilák kénytelenek beletörődni, hogy a Szusza Ferenc-stadion helyett Kecskeméten játsszák az idényből hátralévő hazai mérkőzéseiket.

Gyarmati Eszter, az Újpest ügyvezető igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, hogy hiába újították fel a Szusza-stadiont, az átadás-átvétel nem történt még meg, márpedig addig nem tud visszaköltözni a csapat.

„Hátrány ez számunkra, hiszen nincsen hazai mérkőzésünk, mondhatjuk, hogy otthon is idegenben vagyunk. Köszönettel tartozunk a Kecskemétnek, amiért befogadott minket” – nyilatkozta Gyarmati, hozzátéve, hogy jelen állás szerint nincs esélye annak, hogy a március 4-én esedékes Újpest-Ferencváros rangadót a Szuszában játsszák le.

Éppen ezért az újpestiek úgy készülnek, hogy az egész tavaszi szezont Kecskeméten nyomják le, ami olyan szempontból nem túl előnyös, hogy a nézőszám jelentősen lecsökkent, mióta albérletbe költözött a csapat.

Az ügyvezető szerint a 6. hely egyáltalán nem rossz, főleg, ha számításba vesszük, hogy az átigazolási tilalom miatt nem tudtak erősíteni.

„Van azért némi hiányérzet bennünk, mert kilenc döntetlent játszottunk, ha ennek csak a fele győzelem lett volna, akkor sokkal jobban állnánk. Nagyon szoros a bajnokság, úgyhogy lehet még feljebb kapaszkodni, a Magyar Kupában pedig az a cél, hogy ismét eljussunk a döntőig” – magyarázta Gyarmati, aki határozottan cáfolta azt a sajtóban megjelent pletykát, hogy a Red Bull megvenné a klubot.

Ki nyerni az NB I-et?
   
Videoton 2.00
FTC 3.50
Vasas 5.00
Honvéd 5.00
Újpest 60.00