Átigazolás

Conte simán lemondott a Chelsea egyik alapemberéről

  • MVB80

Szinte biztos, hogy még januárban elhagyja a Chelsea csapatát a szerb védő, Braniszlav Ivanovics, aki az angol sajtó szerint az orosz Zenit felé kacsintgat.

A 32 éves Ivanovics, aki a védelem szélén és belül is bevethető, ebben a szezonban a megszokottnál jóval kevesebbszer játszott a Chelsea-ben, a 22 bajnokiból 13-szor taposhatta a gyepet.

Ivanovics 2008 januárjában érkezett 12 millió euróért a Lokomotiv Moszkvától a Chelsea-hez, és azóta alapembernek számított, a 2014-2015-ös idényben például mind a 38 bajnokin pályán volt.

A Chelsea edzője, Antonio Conte a bajnokság közben váltott játékrendszert, és a háromvédős felállás annyira bejött, hogy csapata nyolc pont előnnyel vezet a tabellán, de ennek a változtatásnak Ivanovics lett az egyik kárvallottja.

Amikor még számított rá Conte

Az internetes fórumokon most azon megy a vita a Chelsea-drukkerek között, hogy kell-e sajnálkozniuk amiatt, hogy a hátvéd elmegy, és bár elég vegyes a megítélése, azt nem lehet elvitatni tőle, hogy részese volt a klub nagy sikereinek.

Ivanovics két bajnokságot, három FA-kupát, egy Ligakupát és egy angol Szuperkupát nyert a Chelsea-vel, vagyis mindent, amit Angliában csak meg lehet, ráadásul a két legfontosabb európai trófeát, a BL-t és az EL-t is besöpörte.

A szerb légiós szerződése a nyáron jár le, és a Chelsea-nek jól jönne, ha megspórolná a heti 65 ezer fontos fizetését, már csak azért is, mert még nem mondtak le a klubnál az Atalanta elefántcsontparti középpályásának, Franck Kessiének a megszerzéséről.

A Chelsea kapust is szeretne venni a téli átigazolási szezon lejárta előtt, de hiába környékezték meg a Celticet Craig Gordon ügyében, a skótok visszadobták az ajánlatot. A londoniak lepasszolnák Asmir Begovicot a Bournemouthnak, de ennek az a feltétele, hogy találjanak a helyére, Thibaut Courtois mögé egy második számú kapust.

Gordon mellett a jelenleg az Espanyolban védő Diego López, valamint a Galatasaray uruguayi kapusa, Fernando Muslera jöhet szóba.

[2440551] 2017-01-28 16:00:00 Chelsea - Brentfordx;
2017-01-27;132

 

2017-01-28;132
2017-01-29;132