Kézilabda

Megvan Javi Sabaté utódja?

  • ivan

A Flensburg jelenlegi vezetőedzője nem titkolja, hogy nyáron szívesen leülne a Veszprém kispadjára.

Ahogy arról december végén is beszámoltunk, sajtóhírek szerint Ljubomir Vranjes Veszprémbe tart. A 43 éves szakember jelenleg a német Flensburg csapatát irányítja, ám a klub anyagi nehézségei miatt a következő szezonnak csökkentett költségvetéssel vág neki, emiatt pedig többen elhagyhatják a 2014-ben BL-t nyerő gárdát.

Vranjes a Franciaországban zajló világbajnokság kapcsán interjút adott a handball-planet.com portálnak, a beszélgetésben pedig szóba került a tréner jövője is.

Ljubomir Vranjes Veszprémbe tart

"Nem titok, hogy szívesen dolgoznék Veszprémben, és erről már Flensburgban is tudnak az emberek. A jövő héten lesz is egy találkozónk ez ügyben. Érvényes szerződésem van a klubbal, szóval a helyzet nem egyszerű, de a következő 10 napban minden tisztázódhat" - fogalmazott a játékosként világ- és Európa-bajnokságot is nyerő Vranjes.  A szakember hozzátette, amellett, hogy a Veszprémmel továbbra is a legmagasabb célokért küzdhetne, az is vonzó számára, hogy közel lehetne a családjához.

"A szüleim Belgrádban élnek, idős emberek, szükségük van a segítségemre, Budapest pedig csak három és fél óra autóútra van a szerb fővárostól. A család a legfontosabb dolog az életemben" - nyilatkozta a szerb származású, de svéd állampolgár tréner.

A Veszprémet és a magyar válogatottat is irányító Javi Sabaté jövője kapcsán már régóta folynak a találgatások. A spanyol tréner ugyan tavaly a BL-döntőig vezényelte a Veszprémet, ám a drámai körülmények között elbukott finálé óta a magyar bajnok nem találja önmagát.

A gyengébb őszi idény ellenére a magyar bajnok a Bajnokok Ligája egyik favoritja, Nagy Lászlóék végső sikerére kereken hatszoros szorzón fogadhatunk a Tippmixprón.

KI NYERI A KÉZILABDA BL-T?

   
PSG 3.25
Barcelona 3.65
Veszprém 6.00
Kiel 10.25
Kielce 10.25
Szeged 70.00