Kézilabda-vb

Nem hatja meg a bukmékereket a magyar csapat bravúrja

  • ivan

Kedden kora este a magyar válogatott Norvégia ellen negyeddöntőt vív a franciaországi kézilabda-világbajnokságon. A fogadóirodák szerint Nagy Lászlóéknak nem sok esélyük van a győzelemre.

francehandball2017.com

Az olimpiai bajnok Dánia legyőzése után kedden egy újabb skandináv csapat vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra, amely a franciaországi negyeddöntőben Norvégia ellen lép parkettre. Bár a norvégok a dánok mögött helyezkednek el az erőrangsorban, a fogadóirodák ennek ellenére sem adnak sok esélyt Xavier Sabaté legénységének.

1x2    
Norvégia Döntetlen Magyarország
1.50 7.75 2.90

Az állami fogadóirodánál például 1.50-es szorzót kínálnak az északiak rendes játékidőben aratott sikerére, míg a mieink győzelme közel háromszoros, 2.90-es oddsal fogadható. A döntetlen - amelyre az egyenes kieséses szakaszban még nem volt példa - 7.75-ös haszonnal kecsegtet.Vagyis a fenti számokban is látható, hogy bizony a négy közé jutásért megrendezésre kerülő összecsapáson sem mi vagyunk a favoritok.

Egymás elleni eredmények
17.01.15 FI Norvégia Magyarország 31 : 27
11.01.15 FI Norvégia Magyarország 28 : 26
16.01.14 EC Magyarország Norvégia 26 : 26
16.06.12 WC Norvégia Magyarország 31 : 27
10.06.12 WC Magyarország Norvégia 27 : 21

Persze ez valahol várható volt, hiszen Norvégia az elmúlt 1-2 évben óriási fejlődésen ment keresztül, mást ne mondjunk, a tavalyi Európa-bajnokságon a legjobb négyig jutott. A skandinávok teljesítménye ezen a világbajnokságon is igen meggyőző, hiszen a csoportkör során kizárólag a házigazda Franciaországgal szemben maradtak alul, a lengyeleket, az oroszokat vagy a nyolcaddöntőben a macedónok könnyedén intézték el.

Emellett az elmúlt évek egymás elleni eredményei sem nekünk kedveznek, hiszen utoljára 2012-ben tudtuk legyűrni a norvégokat, azóta viszont egy döntetlen mellett 3 vereség is becsúszott.

Ezzel együtt nem kell készpénznek venni a bukmékerek számait, hiszen az előzetes esélylatolgatásoknak egy ilyen lebonyolítású tornán nem sokat érnek. A dánok vasárnapi győzelme például 1.18-as szorzót ért volna, szemben a magyarok hatszoros oddsával.

Norvégia - Magyarország
világbajnokság, negyeddöntő
kedd, 17.00, Albertville
Tv: Sport1