Spanyol foci

Jobb távol maradni Neymartól a 16-oson belül

  • MVB80

Neymar az Eibarban szerzett góljával utolérte Ronaldinhót, de a tizenegyesek kiharcolásában utolérhetetlen a Barcelona brazilja.

A Barcelona 4-0-ra győzött a Primera División 19. fordulójában az Eibar ellen, így féltávnál a harmadik helyen áll két ponttal a Real Madrid és eggyel a Sevilla mögött, de a listavezető madridiak egy meccsel kevesebbet játszottak.

Az Eibar ellen Denis Suárez kezdte a gólgyártást, a Sergio Busquets helyére érkező középpályás 20 méterről lőtte ki a jobb alsót. 1-0 után a többit már az MSN elintézte, Lionel Messi, Luis Suárez és Neymar is betalált, így a nagy hármas 309 gólnál jár, mióta összeálltak.

Neymarnak az Eibar elleni volt a 94. gólja a Barcában, így ebben a tekintetben utolérte Ronaldinhót, sőt ha úgy vesszük, meg is előzte, mert Neymarnak 164 meccs kellett ehhez, míg Ronaldinhónak 207.

Neymar Eibarban akcióból volt eredményes, előtte viszont a Real Sociedad és az Athletic Bilbao elleni kupameccsen is tizenegyesből talált be. A Marca kikotort egy statisztikát, amelyből az derül ki, hogy az elmúlt öt szezont tekintve Neymar kapta a legtöbb tizenegyest, szám szerint tizenkilencet.

Mostanában be is lőtte, ha már kiharcolta

A mostani szezonban a Leganés elleni bajnokin, illetve a már említett két kupamérkőzésen ítéltek büntetőt javára a bírók, de a tavalyi idényben volt igazán veszélyes, amikor kilenc büntetőt szállított a Barcának.

A lista második helyén Cristiano Ronaldo áll 15 kiharcolt büntetővel, a harmadikon pedig Vitolo a Sevillából 12-vel. Messi szintén ott van az élmezőnyben kilenc tizenegyessel, és érdekesség, hogy az a Diego Costa áll holtversenyben Messivel, aki már a harmadik idényét tölti a Chelsea-nél, vagyis az utolsó két atléticós szezonjában elég sokszor borították fel a 16-oson belül.

SPANYOL BAJNOKSÁG 2016/17    
Real Madrid 1.50
Barcelona 2.70
Sevilla 19.00
Atlético Madrid 44.00
211384