Sportfogadás

Ibrahimovic és Trump pofozták fel a fogadóirodákat

A váratlan amerikai választási végeredmény és a svéd támadó góljai jelentették a fogadók számára a legnagyobb profitot.

Kitűnő évet zártak a fogadóirodák 2016-ban, köszönhetően elsősorban az Európa-bajnokságnak, valamint az olimpiának. Az egyik legnagyobb brit bukméker közzé is tette eredményeit, amely megmutatja, hogy az előző évhez képest mintegy 18%-os növekedést könyvelhettek el, amely összesen körülbelül 1.551 millió fontos bevételt jelentett. Ám akadtak nagyon csúnya melléfogások is, amelyek miatt az adatok végül elmaradtak az előzetes becslésektől.

Mint arról az iroda beszámol, ha egy eseményt kellene említeniük, akkor egyértelműen az amerikai elnökválasztáson bukták a legnagyobb összeget, körülbelül ötmillió fontot.

Trump győzelme ráadásul nem csak azért fájt nagyon az irodáknak, mert gigantikus oddsokon fogadtak a republikánus elnökjelöltre, de a buki marketingfogásként ideje korán ki is fizette azokat a szelvényeket, amelyek Hillary Clinton végső győzelmét predesztinálták.

Ez körülbelül 800 ezer fontjába került a PP monogramú fogadóoldalnak. Mint azt az iroda beismerte, a focieredmények sem úgy alakultak ősszel, ahogy szerették volna. Az év utolsó hónapjaiban a fogadók többször kifosztották az irodákat és meglepő módon rendkívül sokan fogadtak Zlatan Ibrahimovic góljaira, aki 12 mérkőzésen 12 góllal indította a 16/17-es szezont.

Érdekesség továbbá, hogy amíg az európai piac kisebb visszaesést produkált, addig Ausztráliában a negyedik negyedévben nagyon megélénkült a fogadási hajlandóság, 18%-kal nagyobb bevétel érkezett innen, mint az előző év azonos időszakában.