Australian Open

Federer a legnagyobb favorit

Andy Murray és Novak Djokovics kiesése után a svájci géniusz győzelmére fizetik a legkevesebb pénzt a bukmékerek.

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye Melbourne-ben, a férfiaknál óriási meglepetésre idejekorán elbúcsúzott a világelső Andy Murray és a címvédő Novak Djokovics is. Ezzel abszolút borítottak mindenféle esélylatolgatást, hiszen alig lehetett olyan előzetest olvasni a torna előtt, amiben ne valamelyiküket hozták volna ki végső győztesnek. Hozzátesszük, nem véletlenül, hiszen az előző szezont abszolút dominálták. Mindig érdekes egy olyan viadal, ahol a két legnagyobb favorit már a korai fázisban kiesik. Hirtelen nagyon sokan bejelentkeztek a trófeára.

Nagy lehetőség előtt Federer, hogy megszerezze az oly régóta áhított 18. GS-címét. - Fotó: AO

A torna pikantériája, hogy két nagy legenda, a 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer és a 14 major címmel büszkélkedő Rafael Nadal is versenyben van még, sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy komolyan számolni kell velük. Pedig a tavalyi évük után sokan úgy gondolták - teljesen jogosan -, hogy nekik idén már nem nagyon osztanak lapot. 

Federer 2010-ben, míg Nadal 2009-ben tudta legutóbb megnyerni az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

 

Tudod, ki nyeri az Australian Opent? Egyelőre teszt jelleggel futó játékunkban megtippelheted, ki nyeri a férfi egyes versenyét, de a negyeddöntőkre és az elődöntőkre is tippelhetsz. Siess, mert a hajnalban kezdődő negyeddöntőkig van időd tippelni!

Ha vetünk egy pillantást a bukmékerek szorzóira, akkor láthatjuk, hogy jelenleg 3.75-ös oddsal a svájci géniuszt tartják a legnagyobb favoritnak a végső győzelemre - a sorsolást követően 19.75-szörös pénzt fizettek rá. Érdekes lehet, hogy Federer a topesélyes, hiszen versenyben van még Stan Wawrinka és Milos Raonic is, akiket a torna előtt elé soroltak. Ez egyébként annak tudható be, hogy papíron a 35 éves helvétre vár a legkönnyebb feladat a negyeddöntőben. Gyakorlatilag biztosra veszik (1.07), hogy Mischa Zverevet legyőzi és elődöntőbe jut, míg Wawrinkára, Nadalra és Raonicra kemény meccs vár, utóbbi kettő konkrétan egymás ellen játszik a nyolc között. 

Ki nyeri a férfi Australian Opent?
   
Roger Federer 3.75
Stan Wawrinka 4.45
Rafael Nadal 4.45
Milos Raonic 4.75
Grigor Dimitrov 7.75
Jo-Wilfried Tsonga 19.00
David Goffin 25.00

Az biztos, hogy innentől vérre menő harc lesz a trófeáért, hiszen nem csak Federer vagy Nadal szeretne újra felérni a csúcsra, hanem például Jo-Wilfried Tsonga és Grigor Dimitrov is, akik érezhetik úgy, hogy ilyen lehetőség lehet nem adódik több. Kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki ebből a tornából és a ki lesz a végső befutó. Ha kedvet kaptál végigtippelni a verseny hátralévő részét, akkor ide kattintva ezt megteheted. 

Ki nyeri a férfiaknál az Australian Opent?x;