Kézilabda

Semmi esélyünk a dánok ellen - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon már a tizenkettedik játéknapot tartják, amikor a magyar válogatott is bekapcsolódik az egyenes kieséses szakaszba. Tippmestereinknek adott volt a feladat, a vasárnapi mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

Császárék alighanem vasárnap csomagolhatnak. - Fotó: francehandball2017.com

Fehéroroszország-Svédország
Tipp: Svédország
Odds:
1.10 @ Tippmixpro

A fehéroroszoknak talán egy jó meccsük volt eddig a vb-n, a magyarok elleni, pénteki ütközet. Igaz, akkor válogatottunk bőven tudása alatt játszott, ráadásul a keletieknek korábban sikerült kikapniuk Chilétől. Ezzel szemben a skandinávok parádésan teljesítenek eddig Franciaországban, mindössze egy vereséget szenvedtek el, az olimpiai bajnok dánoktól kaptak ki. Azon a találkozón is volt esélyük a sikerre, de Niklas Landin emberfeletti teljesítményt nyújtott a piros-fehérek kapujában. Mindent egybevetve a svédek jóval erősebbek és egységesebbek perpillanat, mint a fehéroroszok, meglepetés lenne, ha nem döntenék el a továbbjutás kérdését már a rendes játékidőben.

Magyarország-Dánia
Tipp: Dánia
Odds:
1.18 @ Tippmixpro

Elbaltáztuk a fehéroroszok elleni meccsünket, így pedig sikerült "megszereznünk" a csoportunk negyedik helyét. Ennek köszönhetően a nyolcaddöntőben az olimpiai bajnok dánokkal játszunk, akik ellen gyakorlatilag esélyünk sincs. A csapatunk védekezése ugyanis tragédia - átlagban majdnem 28 (!) gólt kapunk meccsenként -, támadójátékunk bőven hagy kívánni valót maga után, a hajrára pedig a komolyabb meccseken rendre elfogytunk. Ezzel szemben a dánok menetelnek, minden találkozójukat megnyerték eddig, Mikkel Hansen rápihent a meccsre - Katar ellen eltiltás miatt nem játszott -, s arról sem szabad megfeledkezni, hogy bő két hete 24-21-re nyertek a skandinávok ellenünk. Azon a mérkőzésen speciel jól játszottunk, de az akkori legfontosabb láncszemünk, Nagy László ugyan visszatér, de ki tudja, hogy mire lesz képes vasárnap. Egyébiránt a felek utolsó négy egymás elleni ütközetét rendre a dánok nyerték, s nem tudunk olyan indokot mondani, ami miatt nem a piros-fehérek a mérkőzés toronymagas esélyesei.

Németország-Katar
Tipp: Németország
Odds:
1.09 @ Tippmixpro

A németek ötből öt mérkőzést nyertek a csoportban, pénteken a horvátok felett arattak magabiztos sikert. Ezzel szemben Katar roppant mód szenvedett, hogy nem hozta el a legnagyobb sztárjait, így pedig csak a két kötelező győzelemre futotta az ázsiai válogatott erejéből. Ha itt lennének a legjobb katariak, akkor sem volna sok esélye a közel-keletieknek a németek ellen, hiszen az olimpián 12 góllal nyertek Uwe Geinsheimerék, s azóta csak még jobbak és egységesebbek lettek az európaiak. Az eddig látottak alapján már az is meglepő lenne, ha Katar szoros mérkőzésre bírná Németországot.

Horvátország-Egyiptom
Tipp: Horvátország
Odds:
1.20 @ Tippmixpro

Az utolsó nyolcaddöntős mérkőzésen a horvátok és az egyiptomiak csapnak össze. Az európai válogatott összességében jól teljesített a csoportkörben, ugyanis csak Németországtól kapott ki. A Fáraók viszont a Katar elleni bravúrt - bár, így, hogy az ázsiaiaknál fél csapat nem utazott el a vb-re, nem is számít bravúrnak a kétgólos egyiptomi siker - leszámítva nem játszottak túlságosan jól, a komolyabb meccseken egyaránt hét-hét góllal kaptak ki. A felek közül tehát egyértelműen déli szomszédaink az esélyesebbek, s ha a futós játékot erőltetik a horvátok, akkor játszi könnyedséggel győzhetik le az afrikaiakat.

hatharom.com
Fehéroroszország-Svédország Svédország
Magyarország-Dánia Dánia
Németország-Katar Németország
Horvátország-Egyiptom Horvátország
@1.70