Topligák

Ismét nyert a Real Madrid, Rooney rekordot döntött - összefoglaló

Hazai pályán égett a Liverpool a sereghajtó ellen, a City és a Tottenham nem bírt egymással. Topligák összefoglaló.

Wayne Rooney megdöntötte Sir Bobby Charlton klubcsúcsát.

Premier League

Óriási meglepetéssel indult a Premier League 22. fordulója, hiszen a Liverpool hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a sereghajtó Swansea együttesével sztemben. A walesi alakulat már 2-0-ra is vezetett az Anfield Roadon, de Roberto FIrmino dupljával felálltak a Vörösök, ám Gylfi Sigurdsson találatára már nem érkezett válasz a hazaiaktól.

A Liverpool-Swansea mérkőzés összefoglalója:

A délutáni meccsek közül a Stoke-Manchester United ütközet emelkedett a többi fölé, s a találkozó nem okozott csalódást, az angol foci szerelmeseinek. A hazaiak a 19. percben Juan Mata öngóljával (!) kerültek előnybe, és sokáig nagyon úgy festett, hogy ezzel a találattal a Fazekasok legyőzik a Vörös Ördögöket. Azonban a 94. percben Wayne Rooney egy csodálatos szabadrúgásgóllal egyenlített, amivel pontot szereztek a manchesteriek Stoke-ban. A vendégek angol válogatott labdarúgójának ez volt a 250. találata a MU színeiben, amivel megdöntötte Sir Bobby Charlton klubcsúcsát. 

A Stoke-Manchester United mérkőzés góljai:

A forduló rangadójára kora este került sor, amikor is a Manchester City a Tottenham együttesét fogadta. Az első félidőben még kevésbé forogtak veszélyben a kapuk, de Hugo Llorisnak hatalmasat kellett védeni Sergio Agüero két lehetőségénél is, illetve említést érdemel még Pablo Zabaleta elpuskázott ziccere. A fordulást követően mintha kicserélték volna a francia kapust, hiszen öt perc leforgása alatt két gólt is adományozott a Citynek, előbb Leroy Sané mellett fejelt luftot, a német válogatott pedig besálhatott a labdával az üreskapuba, majd egy gyenge beadást ütött Kevin De Bruyne elé, akinek innen már nem volt nehéz dolga. A két potya nem fogta meg a londoniakat, előbb ugyanis Dele Alli talált be, majd szűk húsz perccel később Szong Hung Min egyenlített. Igaz, a történethez hozzátartozik, hogy az ázsiai játékos találata előtt egy teljesen jogos büntetőt nem kapott meg a hazai csapat. A hajrában Pep Guardiola pályára küldte Gabriel Jesust, aki be is talált a Tottenham hálójába, ám a játékvezető les címén - jogosan - nem adta meg a brazil gólját. A mérkőzés tehát 2-2-es döntetlennel zárult, amivel egyértelműen a Chelsea járt jól - ne felejtsük el, hogy a Manchester United sem nyert, míg a Liverpool kikapott -.

A Manchester City-Tottenham mérkőzés góljai:

A West Ham meglepetésre mind a három pontot elhozta a Middlesbrough otthonából, az Everton a hajrában győzte le a kieső helyre visszacsúszó Crystal Palace-t, a West Bromwichnak nem okozott gondot hazai pályán a Sunderland, míg a Bournemouth és a Watford nem bírt egymással.

2017-01-21;47
209498

La Liga

A spanyol focidélután Espanyol-sikerrel indult, a katalán gárda 3-1-re győzte le hazai pályán a Granada együttesét.

A délutáni meccset játszott ezúttal a Real Madrid, a Királyi Gárda a Málaga együttesét fogadta. Zinedine Zidane fiai két vereséggel a hátuk mögött várták a hétvégi meccset, s nehezen is indult be a fővárosiak gépezete. Az első gólig egészen a 35. percig kellett várni, amikor is Sergio Ramos fejelt a kapuba. A válogatott védő nyolc perccel később megduplázta góljainak számát, illetve csapatának előnyét. A második játékrész főleg Cristiano Ronaldo kihagyott ziccereiről szólt, illtve Juanpi találatáról, amivel szépíteni tudtak a vendégek. Visszatért tehát a helyes ösvényre a Real Madrid, ám ez a teljesítmény kevés lesz a Celta Vigo elleni, jövő heti kupavisszavágón.

A Real Madrid-Málaga mérkőzés góljai:

A kora esti meccsen az Alavés és Leganes 2-2-es döntetlent játszott, míg a Villarreal-Valencia ütközetet később rendezik.

2017-01-21;87
211384

Bundesliga

Egy hónapot követően folytatódtak a Bundesliga küzdelmei, amikor is a Dortmund megszakította hárommeccses nyeretlenségi szériáját. A BVB nagy nehezen a Werder Bremen otthonában tudott 2-1 arányban nyerni, pedig a 39. perctől emberelőnyben voltak Thomas Tuchel fiai. A vendégek góljait André Schürrle - ez volt a világbajnok első bajnoki gólja a sárga-feketéknél - és Lukasz Piszczek szerezte.

Szalai Ádám Hoffenheimje az Augsburg otthonában győzött 2-0-ra, a magyar válogatott támadó a kispadon ülte végig a találkozót. A Gulácsi Pétert soraiban tudó Leipzig magabiztos sikert aratott a Frankfurt ellen hazai pályán, a Red Bull kapuját a szokásoknak megfelelően a magyar hálóőr védte.

A Wolfsburg a hajrában győzte le a Hamburg együttesét, míg a Schalke a ráadásban döntött az Ingolstadt ellen, a Darmstadt és a Mönchengladbach pedig gól nélküli mérkőzést játszott egymás ellen.

2017-01-21;54
210225

Serie A

A késő délután tartott Chievo-Fiorentina találkozót nagyon magabiztosan nyerték meg a Violák, Paulo Sousa tanítványai Cristian Tello, Khouma Babacar és Federico Chiesa találataival győztek 3-0-ra Veronában.

A Milan-Napoli rangadót később rendezik.

2017-01-21;55
211987