Olasz foci

A Milan megmutathatja Maradonának is

  • MVB80

Az esélyek inkább a Napoli mellett szólnak a szombati olasz rangadón, de a Milan képes lehet a meglepetésre.

„A korábbi évek nagy Milanja már a múlté, a Napoli most egyértelműen jobb minden tekintetben, a játékban, a keret minősége és az egyéni képességek alapján is” – mondta Nápoly legnagyobb királya, Diego Maradona, aki a héten visszatért a városba, ahol továbbra is él a személyi kultusza.

Nem véletlen, hogy a Milanról is kérdezték a mindig markáns véleményt megfogalmazó Maradonát, mivel imádott csapata szombat este a San Siróba látogat.

1x2    
Milan Döntetlen Napoli
3.50 3.40 2.00

És nem is rosszak az esélyei, mivel a Napoli utoljára október 29-én, a Juventus elleni rangadó után vonult le vesztesen a pályáról, azóta a Serie A-ban, a BL-ben és az olasz kupában összesen tizenhárom meccset hozott le veretlenül. Még félelmetesebbnek tűnik a sorozat, ha kiemeljük, hogy az utolsó nyolc meccsből hetet megnyert Maurizio Sarri csapata, amelytől csak a Fiorentina tudott pontot csenni.

[2319509] 2017-01-21 20:45:00 AC Milan - SSC Napolix;5

Van még érvünk a Napoli mellett, ugyanis a Milan ellen a legutóbbi tizenegy találkozóból csak egyet vesztett el, 2014 decemberében Jeremy Ménez és Giacomo Bonaventura góljaival kerekedett felül a Milan.

Az utóbbi időben viszont a Napoli uralta a párharcot, tavaly például 4-0-ra nyert a San Siróban, akkor Lorenzo Insigne duplázott, míg az őszi meccsen Arkadiusz Milik és José Callejón szállította a 4-2-es hazai diadalhoz szükséges gólmennyiséget.

Milik még a térdműtétje után lábadozik, rajta kívül az Afrika-kupán szereplő különítmény, Kalidou Koulibaly és Fauzi Ghulam hiányzik majd a vendégektől. A Milannál Vincenzo Montellának nehezebb dolga lesz, Mattia De Sciglio sérülés, Alessio Romagnoli és Manuel Locatelli pedig eltiltás miatt ül fel a lelátóra, vagyis a védelemből és a középpályáról is kihullottak fontos láncszemek.

A Gazzetta dello Sport azt írja, hogy De Scigliót Luca Antonelli vagy Davide Calabria, Romagnolit a paraguayi Gustavo Gómez, Locatellit pedig az argentin José Sosa pótolhatja, utóbbi Mario Pasalicot szorította ki.

Bacca góljaira nagy szüksége lenne a Milannak

A legnagyobb különbség éppen a középpályán mutatkozhat a Milan és a Napoli között, a déliek Jorginho, Marek Hamsik, Piotr Zielinski hármasa sokkal ütősebb, mint a Milan Sosa, Juraj Kucka, Andrea Bertolacci triója, főleg ha az előrejátékról van szó.

Ha a két csapat utóbbi hetekben játszott meccseiből indulunk ki, akkor attól nem kell félnünk, hogy egy unalmas 0-0 vár ránk szombat este, a Napolinak volt 3-3-as, 5-3-as és 5-0-s meccse is, míg a Milan hétfőn 0-2-ről állt talpra a mindenkire veszélyes Torino otthonában.

[2319509] 2017-01-21 20:45:00 AC Milan - SSC Napolix;
2017-01-21;55

 

2017-01-22;55

 

211987