Spanyol Király Kupa

Már megint a Barcelonának fújtak a bírók - Illarramendi

A Sociedad-játékosok szerint a novemberi 1-1-es bajnoki után ismét meglopták őket a bírók.

Hosszú évek után ismét nyerni tudott a Barcelona a mumusa otthonában, a katalánok Neymar büntetőből szerzett góljával 1-0-ra győzték le a Spanyol Kupa negyeddöntőinek első felvonásán a Real Sociedadot. A katalánok sikere nem múlt el azonban balhé nélkül, a baszkok középpályása, Asier Illarramendi igencsak nehezményezte, hogy nem egyenlő mércével fújt a játékvezető a mérkőzésen.

A bírók nem csak egy nagyon fontos leshelyzetet néztek el a Barca kapuja előtt, de amit Messi művelt... Ha ő ezen az estén a Sociedad mezében játszott volna, biztosan kiállítják!

- reklamált a Real Madrid korábbi középpályása.

Messi még az első félidőben, időhúzásért kapott figyelmeztetést, a második félidőben pedig megakadályozta egy szabadrúgás elvégzését, amiért Illaramendi szerint meg kellett volna kapnia a második lapját. Az argentin klasszist egyébként karrierje során egyszer állították ki, a válogatottbeli debütálása során Magyarországon.

A Sociedad középpályásának ráadásul duplán is fájt a bírói tevékenykedés, hiszen novemberben egy szabályos gólt is elvettek a Sociedadtól, ami akkor két pontjába került a kék-fehéreknek. "Már a La Ligában is elvettek tőlünk két pontot. Most pedig megint megtörténik... Mindig ez van!" - kesergett a baszk játékos.

Ezt a képet postolta többek között Zurutuza a twitterre a mérkőzés után

A másik oldal természetesen teljesen máshogyan látta, Ivan Rakitic a horvát lapoknak elmondta, fogalma sincs, miről beszél az ellenfél játékosa, sőt a bírónak még egy büntetőt meg kellett volna ítélnie a Barcelona javára. "Olykor talán bölcsebben teszed, ha néhány percig még nem veszed kézbe a telefont és nem kezdesz el postolgatni" - mondta Rakitic.

A két vezetőedző azonban nagyon korrektül nyilatkozott, egyikőjük sem emlegette igazán a bírót és kiemelték, a kétmeccses párharc még egyáltalán nem lefutott.

A Real Sociedad és a Barcelona első mérkőzése tehát igen feszültre sikeredett és ne legyenek kétségeink felőle, hogy a jövő hét csütörtöki visszavágó sem fullad majd unalomba. Ám az 1-0-s Barca-vezetés után csoda kéne az Anoeta legénységétől, hogy a maguk javára fordítsák a párharcot.

[2443573] 2017-01-19 21:15:00 Real Sociedad - Barcelonax;