La Liga

Erős tippekkel készültünk a spanyol fordulóra

  • ivan

A 19. fordulóval folytatódik a spanyol bajnokság, benne a Bilbao - Atlético és a Villarreal - Valencia rangadókkal. A Real Madrid a Málaga ellen térhet vissza a győztes útra, míg a Barcelona az Eibar vendégeként gyűjtheti be a három pontot.

Azzal, hogy múlt héten a Sevilla le tudta győzni a listavezető Real Madridot, ismét egy kis izgalmat csempészett a Primera División küzdelmeibe. A versenyfutás a hétvégén is folytatódik, az élen álló csapatok közül minden gárda hozható mérkőzés elé néz. Az Atlético Madridra viszont izzasztó 90 perc várhat a San Mamésben, egy esetleges vereséggel Diego Simeone fiai búcsút inthetnek bajnoki címről szőtt álmaiknak. 

   
  1 x 2
Las Palmas - Deportivo 2.20 3.20 3.15
Espanyol - Granada 1.55 3.80 5.85
Real Madrid - Málaga 1.13 8.50 13.00
Alaves - Leganes 2.15 3.05 3.50
Villarreal - Valencia 1.90 3.40 3.90
Osasuna - Sevilla 5.80 4.15 1.50
Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3.60 3.20 2.05
Betis - Sporting Gijón 1.70 3.50 4.85
Real Sociedad - Celta Vigo 2.00 3.30 3.60
Eibar - Barcelona 9.50 5.75 1.25

A forduló nyitómeccsét az újonc Las Palmas és a Deportivo La Coruna vívja. Bár a bukmékerek szerint a mérkőzésnek a hazaiak az esélyesei, néhány tényező miatt inkább a vendégek szorzójában látunk értéket. A Las Palmas vezetőedzője a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a szezon legnehezebb hetén van túl csapata, miután belső feszültségek ütötték fel a fejüket. Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelona elleni 0-5 után néhány játékos belevetette magát az éjszakába, páran pedig még edzéseket is kihagytak az átmulatott éjszakát követően. Emiatt döntött úgy az edző, hogy - regulázás gyanánt - néhány alapember kikerülhet a mai kezdőből

Emellett még az is a vendégek malmára hajtja a vizet, hogy David Garcia, Kevin-Prince Boateng, Pedro Bigas sérülés és eltiltás miatt nem léphet ma pályára, továbbá Simón és Castellano nincs 100 százalékos állapotban a kezdő emberek közül.

Ami a Deport illeti, a kék-fehérek jó szériában vannak, hiszen legutóbbi 6 tétmeccsükből egyet sem veszítettek el. A La Coruna ugyan az idei szezonban még nem tudott meccset nyerni idegenben, ám hozzátartozik ehhez a statisztikához, hogy meglehetősen erős volt idáig a sorsolása is, mást ne mondjunk, a Barca, a Real és az Atlético otthonát is megjárta már.

hatharom.com
Deportivo vagy döntetlen
@1.59

A Sevilla a Real Madrid legyőzése után továbbra is őrzi előkelő helyét a Real és a Barcelona között a tabellán. Jorge Sampaoli együttese a szezon egyik kellemes meglepetése, sok szakíró szerint pedig az sem zárható ki, hogy egészen az idény végéig közel lesz majd a tűzhöz. Hogy ez végül bekövetkezik avagy sem, az még a jövő zenéje, mindenesetre az Osasuna ellen egyértelműen esélyese a találkozónak. A sereghajtó pamplonaiak az edzőváltás után valamelyest összekapták magukat, hiszen utolsó három meccsükön döntetlent értek el, ám ezzel együtt komoly javulás nem következett be a csapat játékát illetően.

A vasárnapi meccsen éppen ezért bizalmat szavazunk a Sevillának, már csak azért is, mert ha nem lesz meg a három pont, akkor a Real Madrid legyőzése tulajdonképpen egy fabatkát sem ér. Az andalúzok meggyőzőek voltak idáig, éppen ezért úgy tippelünk, hogy nem hagyják parlagon veszni az előttük adódó lehetőséget sem.

hatharom.com
Sevilla nyer
@1.50

A csapatnevek alapján komoly rangadót vívnak majd Villarrealban is, ahová a Valencia látogat. A csapatok helyezése sokat elárul a felek idei szezonjáról, amíg a Sárga Tengeralattjáró hozza azt a stabil szereplést, amit az elmúlt években is, addig a Denevérek mélyrepülésben vannak és vészesen közel állnak a kieső zónához. Mióta Cesare Prandelli december végén felállt a Valencia kispadjáról, a gárda négy tétmeccset játszott, de csak egyet tudott megnyerni, éppen a legutolsót az Espanyol ellen. Ez akár egy felzárkózás első lépése is lehet.

A Villarreal eredménysorára pillantva viszont azt láthatjuk, hogy 2017-ben még nyeretlen az együttes. Azonban mielőtt pálcát törtnénk a hazaiak felett, vessünk egy pillantást az ellenfelekre: Sociedad, Barcelona, Sociedad, Deportivo idegenben. Nem egyszerű a történet, éppen ezért arra számítunk, hogy ezen a hétvégén hazai közönség előtt egy igen motivált Villarrealt látunk majd.
Hiányzók mindkét oldalon akadnak, a hazaiaknál többek között Soldado és Bakambu továbbra is maródi, míg a vendégeknél az egyik legjobbnak vélt Rodrigo hagyja ki biztosan a meccset.

Mindent mérlegelve úgy véljük, a Villarreal az esélyese ennek a meccsnek, így legalább az egyik pontot otthon tarthatja a Valencia ellen.

hatharom.com
Villarreal vagy döntetlen
@1.22
2017-01-20;87
2017-01-21;87
2017-01-22;87
211384