Kézilabda-vb

A vb legfontosabb meccse következik

  • ivan

A csoportfázis talán legfontosabb mérkőzése vár péntek este a magyar válogatottra: kéziseink a 3. hely megszerzéséért Fehéroroszországgal néznek farkasszemet.

Sabaté mester tudja, okos játékkal verhető az ellenfél

Négy forduló után két vereséggel és két győzelemmel áll a magyar kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokság C-csoportjában. Javier Sabaté együttese a papírformának megfelelően szerepel idáig a tornán, hiszen az erősebbnek vélt csapatoktól (Németország, Horvátország) kikapott, az alacsonyabban rangsorolt válogatottak ellen viszont nem betlizett.

1x2    
Fehéroroszország Döntetlen Magyarország
3.80 9.25 1.30

Ennek megfelelően minden úgy alakult, ahogy előzetesen vártunk, vagyis a fehérorosz csapat ellen harcolunk meg a csoport 3. helyéért. A beloruszok óriási meglepetésre a nyitókörben kikaptak Chilétől, ez pedig azt jelenti, hogy amennyiben kikapnak tőlünk, miközben a dél-amerikaiak legyőzik Szaúd-Arábiát, akkor az európai csapat kiesik.

Amennyiben sikerült megszerezni a csoport 3. helyét, úgy a legjobb nyolc közé jutásért minden valószínűség szerint Svédországgal meccselünk.

Mondanunk sem kell, hogy ez nem opció a fehéroroszoknak, így tehát komoly ellenállásra kell számítanunk. Félnünk ugyanakkor nincs miért, hiszen a játékosok elmondása szerint meccsről meccsre jobb a hangulat az öltözőben, a legutóbbi fellépésünk pedig kifejezetten jól sikerült a szaúdiak ellen, vagyis az önbizalom is a helyére kerülhetett.

A fehéroroszokkal egyébként háromszor is meccseltünk az elmúlt években, és a mind a háromszor mi örülhettünk, a legkisebb különbség három gól volt. A belorusz gárda erre a tornára egy megfiatalított lelkes csapattal érkezett, ám teljesítményük egyelőre ingadozónak mondható.

Amennyiben a magyar csapat tudja hozni azt, ami benne van, betartja a kidolgozott taktikát, úgy véleményünk szerint nem okozhat gondot megszerezni a győzelmet Fehéroroszország ellen.

hatharom.com
Magyarország nyer
@1.30
C-csoport
1. Németország 4 4 0 0 131:86 8
2. Horvátország 4 4 0 0 127:98 8
3. Magyarország 4 2 0 2 122:111 4
4. Fehéroroszország 4 1 0 3 107:120 2
5. Chile 4 1 0 3 97:134 2
6. Szaúd-Arábia 4 0 0 4 97:132 0