Magyar foci

Keményen odacsapott az MLSZ a Fradi edzőjének

  • MVB80

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága kétmillió forintra büntette Thomas Dollt, a Ferencváros edzőjét.

Thomas Doll, a címvédő Fradi edzője többször is kifakadt az ősz folyamán, a Vasas elleni 2-2-es döntetlen után például azt nyilatkozta, idén mintha nem hagynák, hogy csapata legyen a bajnok.

Doll akkor azért akadt ki, mert Kassai Viktor elküldte őt a kispadtól, ezen felül pedig három tizenegyest is befújt a Fradi ellen, plusz kiállította Cristian Ramírezt.

Az eset után a szövetség fegyelmi bizottsága két meccsre eltiltotta Dollt, aki az MTK elleni, 1-1-re végződő bajnokit követően megint bosszankodott egy sort, akkor úgy fogalmazott, a futball már nem okoz örömet neki és a játékosainak, mert folyamatosan őket sújtó ítéletek születnek.

A fegyelmi bizottság a két nyilatkozat miatt beidézte Dollt, és visszaesőként 2 millió forintos pénzbüntetést szabott ki az edzőre. Az MLSZ honlapja azt írja, a Ferencváros vezetőedzője novemberben és decemberben több olyan nyilatkozatot tett, amelyben kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését.

Az indoklás azt is megemlíti, hogy a hasonló tartalmú kijelentések sértik a bajnokságban résztvevő többi csapatot, és a világ bármely országában eljárást, büntetést vonnak maguk után. 

Dr. Berzeviczi Attila, aki az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága elnöke, azt mondta az MTI-nek: az ítéletet alaptalannak tartják, és mindenképpen azt javasolják Dollnak, hogy fellebbezzen.

"Túlzásnak tartjuk, hogy a játékvezetők ennyire bírálhatatlanok, mintha törvényen, véleményezésen felül álló személyek lennének. A mai tárgyaláson is úgy éreztük magunkat, mintha felségsértést követtünk volna el.

Mi partnernek tekintjük a bírókat, és reméljük, hogy a jövőben jobban együttműködhetnek majd a felek. Azt azonban fenntartjuk, hogy az edzőknek és a kluboknak joguk van megfogalmazniuk a véleményüket" - mondta Berzeviczi.

A Fradi 19 forduló után a negyedik helyen áll a tabellán, de a hátránya csak négy pont a Videoton, Honvéd, Vasas trió mögött, ami közel sem ledolgozhatatlan a hátralévő 14 kör alatt.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Videoton 2.00
FTC 3.50
Vasas 5.00
Honvéd  5.00