Nemzetközi foci

Bundázás miatt eltiltották a BL-győztes csapatot

Az ázsiai BL-győztest több mérkőzés befolyásolása miatt kizárták az idei sorozatból.

Az ázsiai Bajnokok Ligája címvédőjét, a Jeonbuk Motors csapatát azonnali hatállyal kizárta a sorozatból az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC), bizonyságot nyert ugyanis, hogy 2013-ban és 2014-ben játékvezetőket fizettek le a dél-koreai bajnokságban.

A K-League tavalyi ezüstérmeset már korábban is megbüntették a fenti vádak miatt, az előző szezonban 70 ezer font megfizetésére kötelezték őket és kilenc pontot vontak le tőlük, ami miatt elbukták a bajnoki címet.

"Az AFC illetékes testülete szerdán döntött arról, hogy a Jeonbuk Motors nem vehet részt 2017-ben a Bajnokok Ligájában, amiért 2013-ban és 2014-ben több mérkőzés befolyásolására is tettek kísérletet a K-League-ben" - áll a hivatalos közleméynben

Helyüket a Bajnokok Ligájában az Ulsan Hyundai veszi át, míg a Jeju United a selejtezőkör helyett egyből a csoportkörben kezdheti meg a szereplést.

A Jeonbuk a tavalyi szezonban története során másodszor nyerte meg a BL-t, míg egyszeres ezüstérmesnek és négyszeres koreai bajnoknak vallhatják magukat.