Vízilabda

Sorsdöntő meccs vár az OSC-re

Ezen a héten már a negyedik fordulót rendezik a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájában, amikor is az OSC, a Szolnok és az Eger is medencébe ugrik. A magyar csapatok közül a fővárosiak meccsére, illetve a BL-ezüstérmes Olimpiakosz találkozójára fogadunk.

Sorsdöntő meccs vár az OSC-re szerdán. - Fotó: facebook.com/oscwaterpolo

OSC-Brescia
Tipp: OSC
Odds:
1.45 @ Tippmixpro

A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását követően sejteni lehetett, hogy az A-csoport harmadik továbbjutó helyéért az OSC és a Brescia fog megküzdeni. Így tehát a felek egymás elleni mérkőzései voltaképp dupla téttel bírnak.

A gárdák először Budapesten mérik össze tudásukat, vagyis az OSC-nek van több veszítenivalója. Amit tovább erősít az is, hogy a magyar csapat perpillanat ugyan három egységgel megelőzi olasz riválisát, azonban a Brescia már a szextett két kiemelkedő együttesével - az Olimpiakosszal, illetve a Szolnokkal - is játszott már, míg Vincze Balázs együttese a görögökkel még nem találkozott. 

A felek az idei szezonban találkoztak egyszer már egymással, akkor Bresciában, a második selejtezőszakaszban mérték össze tudásukat. Azon a meccsen végig az újbudaiak voltak a jobbak, azonban a mérkőzés végül 11-11-es döntetlennel ért véget, köszönhetően a bíróknak, akik enyhén szólva is megfújták a hazai pályát az olaszoknak. Elég csak a statisztikára pillantani: az OSC-ből négy (!) játékost is kiállítottak végleg cserével, ami nagyon ritka a vízilabdában...

Ezúttal viszont Vincze Balázs együttese lesz hazai pályán, az utóbbi hetekben jobban is megy az újbudai alakulatnak, így pedig azon a véleményen vagyunk, hogy az OSC megnyeri a számára roppant fontos összecsapást szerdán, s lépéselőnybe kerül a Bresciával szemben.

Spandau Berlin-Olimpiakosz
Tipp: Olimpiakosz
Odds:
1.15 @ Tippmixpro

Az A jelű hatosban rendeznek még két mérkőzést, melyek közül az egyik a Spandau Berlin-Olimpiakosz ütközet lesz. Noha a felek a tavalyi szezonban, Németországban döntetlent játszottak, ezúttal már az is óriási bravúr lenne a házigazdától, ha egyáltalán meg tudná szorítani a regnáló BL-ezüstérmest. Tudniillik, a felek közt órási a különbség, ráadásul a görögök ezúttal nem lébecolhatják el a meccsüket, ugyanis ismét a csoport első helyére hajtanak, ami automatikus elődöntőt érne a hatos döntőben. Mindezek után egyértelmű, hogy kire fogadunk.

hatharom.com
OSC-Brescia OSC
Spandau Berlin-Olimpiakosz Olimpiakosz
@1.67