Vélemény

Ekkora idiótát sem látott még a teniszvilág...

  • Cesc18

Nick Kyrgios ismét alkotott, ezúttal saját közönsége előtt maxolta ki a kreténséget.

Sokadszorra járatta le magát a nagyképű ausztrál... Fotó: AO

Azt eddig is tudtuk, hogy Nick Kyrgios nem egy egyszerű figura, hiszen normális sportoló olyat nem csinál, hogy egy meccs közben arról beszél, hogy az ellenfele barátnője kivel feküdt le...Ez csak egy volt a sok idióta tettéből, amivel azonban leginkább magára haragította az ATP-t, az a tavalyi sanghaji viselkedése volt, amikor is nem tisztelve sem az ellenfelet, sem a fizető nézőket, egyszerűen bohóckodott a pályán. Elnézéskérés helyett pedig még sikerült egy lapáttal tennie a tűzre, azt nyilatkozta, hogy fáradt volt, a szurkolóknak pedig nem mondta, hogy jöjjenek ki a meccsére. Pénzbüntetés mellé meg is kapta az eltiltást, illetve a Nemzetközi Tenisz Szövetség felajánlotta, hogy ha igénybe vesz egy pszichológust, akkor enyhítenek a büntetésén. Kyrgios élt a lehetőséggel, így nem kellett kihagynia a hazai Grand Slam-tornát, az Australian Opent.

Hamar kiderült azonban, hogy semmit nem ért a terápia, a 21 éves ausztrál ugyanis gyakorlatilag eljátszotta ugyanazt, mint Kínában...Csak éppen annyi volt a különbség, hogy ezúttal a saját szurkolóit nem tisztelte, illetve mindezt egy major tornán volt pofája megcsinálni. Semmi nem utalt egyébként erre, a torna előtt nagyon fogadkozott, jól kezdte a versenyt, és Andreas Seppi ellen is hozta az első két szettet. A másodikat rövidítésben, amit ökölrázás és elszánt tekintet követett.

Majd a harmadik játszmában jött a katt. Innentől pedig egy szóval lehet jellemezni a játékát: szánalmas. Tényleg nem lehet felfogni, hogy mi játszódik le ilyenkor a kicsi buksijában. Ismerünk olyan játékosokat, akik flegmáznak, de én személy szerint olyannal még nem találkoztam, aki mindezt egy olyan meccsen teszi, ahol ő vezet 2-0-ra és kezében van a győzelem. 

A tenisz fekete báránya - John McEnroe

Szándékosan elcsapkodta a labdákat, valamelyikre rá sem mozdult, ordibált a labdaszedőkkel, megbombázta a második szervákat, össze-vissza figurázott, időnként csak vonszolta magát a pályán ide-oda. Nem vette komolyan az egészet...

És a meccs ezen fázisában még a komolyabbik játékát vette elő, de az is tartogatott ilyeneket...látványosnak, persze látványos. 

Ahogyan az Eurosport kommentátora mondta: "ez felháborító": És tényleg ez a legjobb szó rá, mert ilyet nem tehet meg az ellenfelével, a fizető nézőkkel - akik között számtalan gyerek buzdította, pedig nem érdemelte meg -, főleg nem egy major tornán.

Elképesztő tehetséggel áldotta meg az élet, hatalmas kár, hogy így elherdálja, pedig amikor nem kattan be, akkor élmény nézni a játékát. Nem tudom az ATP mit tud még kitalálni, valószínűleg hiába tiltják el, ha visszatér, akkor ugyanígy fog viselkedni. Mondhatjuk, hogy még fiatal és majd kinövi, de ő már egy 21 éves felnőtt ember, ilyen korban már tudnia kellene, amit csinál az nem profihoz méltó. Egy komplett idióta, aki egyben egy meg nem értett zseni...