Átigazolás

A világ legértékesebb kapusát venné meg Guardiola

A katalán mester aligha elégedett Claudio Bravóval, így nyáron ajánlatot tehetnek Jan Oblakért.

Ahogy az idei szezonban a Manchester City teljesítménye bőségesen hagy kívánnivalót maga után, úgy a nyáron szerződtetett Claudio Bravo is igen gyengén teljesít a csapat kapujában. A chilei portás augusztus végén került 18 millió euróért a Barcelonától a Cityhez, ám 25 mérkőzésen kapott 30 góljával erőteljes szerepet vállalt csapata gyengélkedésében. Így egyáltalán nem lenne meglepő, ha Pep a nyáron új hálóőr után nézne.

A goal.com információ szerint a Manchester City nyáron kísérletet tesz majd az Atlético Madrid kapusának, Jan Oblaknak a megszerzésére. Ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen Oblakot egyrészről 2021-ig szerződés köti a Matracosokhoz és a szerződésében 100 millió eurós kivásárlási ár van, másrészt pedig a Citynek az Arsenal, a Chelsea és a MU is riválisa lehet a szlovén portás megszerzését illetően.

A 24 éves kapus Madridba szerződése óta egészen hihetetlenül magas szinten véd, 93 mérkőzésen 59 gólt kapott úgy, hogy 54 meccsen érintetlen maradt csapata hálója.

Nem is véletlen, hogy piaci értéke az egekben van, és annak ellenére is a világ egyik legkeresettebb kapusa, hogy hetek óta vállsérülés miatt harcképtelen és március közepéig biztosan nem is védhet.