Manchester United

Pogba soha nem ért 100 milliót, csak Mourinhóék pazarolják a pénzt

A Vörös Ördögök korábbi játékosa, Eamon Dunphy szerint a francia középpályás töredékét sem éri az árának.

Az idény feléhez érve is kiváló témát szolgáltat a nemzetközi sportsajtóban Paul Pogba teljesítménye. A francia középpályás a nyáron 105 millió euróért szerződött a Juventustól Manchesterbe, ám eddig 28 mérkőzésen csupán hat gólt, négy gólpasszt és feledhető játékot tudott prezentálni az Old Trafford közönségének. Earmon Dunphy, korábbi futballszakíró és ír válogatott játékos nem az első és aligha az utolsó, aki odaszúrt Pogbának és a MU-nak.

Mennyit is ér Pogba?
A CIES Football Observatory kimutatása szerint Paul Pogba a világ harmadik legértékesebb játékosa, 155.3 millió euróval.

"Soha nem ért 100 milliót Paul Pogba, de még 20 millióért is azt mondtam volna rá, hogy drága. Hihetetlen, hogy Louis van Gaal és José Mourinho is mennyi pénzt költhetett, ám a csapat továbbra sem jó."

Dunphy szerint Pogba gyengélkedésének fő oka, hogy egyszerűen nem elég érett.

"Úgy játszik, mint egy gyerek. Egy igazi elefánt a szobában, teljesen használhatatlan. Soha nem ért ennyit és soha nem is fog"

- kritizálta élesen Pogbát a MU korábbi ifi játékosa.

A Manchester United egyébként nincs rossz formában, még mind a négy sorozatban érdekeltek Mourinho fiai. A decemberi bajnoki hajrát is hibátlan teljesítménnyel hozták le, vereséget pedig november eleje óta nem szenvedtek. Mindazonáltal igen nehéz dolguk lesz, ha meg akarják kaparintani valamelyik BL-helyet, úgy tűnik ugyanis, hogy a Chelsea-Liverpool-Tottenham trió idén kimagaslik a mezőnyből.

A Vörös Ördögök hétvégén a Stoke Cityhez látogatnak, amely sok jóval nem kecsegtet. A United három éve nyert legutóbb bajnokit a Britanniában, azóta mindössze egy pontot szereztek Carrickék a Stoke vendégeként. A kedvezőtlen mérleg ellenére 1.60-as szorzóval fogadhatunk a vendégekre a    -n.

[2252400] 2017-01-21 16:00:00 Stoke City - Manchester Unitedx;
2017-01-21;47
2017-01-22;47
209498