Angol foci

Guardioláról lemondtak a bukmékerek

  • ivan

Döcög a Manchester City szekere a bajnokságban, a bukmékerek szerint az sem biztos, hogy Guardioléáék odaérnek a BL-indulást érő helyek valamelyikére.

A Manchester City úgy vágott neki a Premier League szezonjának, hogy első számú esélyese volt a bajnoki címnek. Josep Guardiola együttese ennek megfelelően remekül kapta el a rajtot, ám a kezdeti sikerek után meglehetősen rosszra fordultak a dolgok a csapat körül, így mostanra gyakorlatilag elúsztak a bajnoki esélyek. Erre utalt a katalán szakember hétvégi nyilatkozata is, amelyben lemondott az aranyérem lehetőségéről.

Hogy, mi? Nem érünk oda a BL-helyekre?

Az angol sajtóban most már sokkal inkább az a téma a City kapcsán, hogy vajon a Égszínkékek képesek lesznek-e az első négy hely valamelyikén végezni, és így kiharcolni a Bajnokok Ligájában való szereplést.

Manchester City#eng-manchester_city#5

A Manchester City jelenleg az ötödik helyen áll a bajnokságban, lemaradása a listavezető Chelsea-hez képest 10 pont, míg a negyedik Arsenal két egységgel áll Guardioláék előtt. Azonban nem csak előre, hanem hátrafelé is figyelniük kell, hiszen a városi rivális Manchester United szorosan ott lohol a nyakukba a maga 40 pontjával.

Az egyik angol fogadóiroda külön piacot nyitott a Premier League első négy helyezettjére. A bukik szerint a Chelsea biztosan ott lesz a legjobbak között, míg a Liverpool és  a Tottenham jó eséllyel szintén BL-résztvevőként zárhatja a szezont. Az Arsenal, a City és a United között viszont - legalábbis az oddsok alapján - komoly versenyfutás alakulhat ki.

Nem végez az első négyben
Premier League 2016/17
Chelsea 19.00
Liverpool 3.40
Tottenham 2.75
Manchester City 2.10
Arsenal 2.10
Manchester United 1.66

A City egyébként a hétvégén valamelyest helyrebillentheti az önbizalmát, hiszen a második helyen álló Tottenham látogat az Etihadba. Amennyiben Guardiola együttesének szombaton sikerül begyűjtenie a három pontot, úgy beérhetik londoni riválisukat, abban az esetben pedig a fogadóirodák is átszámolják majd a BL-t érintő esélylatolgatásaikat.

[2252397] 2017-01-21 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;
209498