Sportfogadás

Erre érdemes fogadni a magyar bajnok BL-meccsén

A Szolnoki Olaj a Besiktas együttesét fogadja kedden a Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Kmézics Zoránnal eddig szárnyal a Szolnok. - Fotó: basketballcl.com

Eddig nagyon bejött az edzőváltás Szolnokon, hiszen Kmézics Zorán vezetésével megtáltosodott a magyar bajnok. Az Olaj az elmúlt héten hatalmas meglepetésre hazai pályán győzte le a lengyel Zielona Gora csapatát a Bajnokok Ligájában, majd szombaton lenyomta a bombaformában lévő Körmend gárdáját, a sikernek köszönhetően pedig bejutott a Magyar Kupába az együttes.

Kedden este a török bajnokság harmadik helyezettjét, a BL E jelű csoportjának listavezetőjét látja vendégül a bordó-fekete csapat. A hazaiak már elengedték a sorozatot, így a magyar alakulat felszabadultan léphet pályára, ami általában jól szokott elsülni az Olaj háza táján.

"Egy értékes játékosokkal rendelkező nagyon erős csapat ellen lépünk pályára, amely nagyon komolyan veszi a sorozatot, hiszen vezeti a csoportot. Mi azonban hazai pályán felszabadultan játszhatunk, és saját a játékunkkal foglalkozva próbálunk ellenállni úgy, hogy a végén elégedettek lehessünk magunkkal és a találkozóval. A legfontosabb, hogy az eddigi hozzáállásunk megmaradjon, és lépésről-lépésről haladjunk előre. Ha megfelelő lesz a hozzáállásunk, akkor ezen a meccsen is bármi előfordulhat. A két győztes mérkőzésünk után sokkal jobb a hangulat a csapaton belül, de mindannyian tudjuk, hogy van még mit javítani. Bryanten kívül mindenkire számíthatok" - nyilatkozta Kmézics Zorán a bb1.hu-nak.

Ezzel szemben a törököknek még szükségük van egy győzelemre, s nem titkolt szándékuk, hogy ezt a Tisza-partján szerezzék meg, szerdán. A sikerre pedig minden esélye megvan a Besiktasnak, hiszen bivalyerős kerete van a fekete-fehér együttesnek, amit november végén, Isztambulban bizonyítottak is, amikor 15 ponttal, 89-74-re győzték le a magyar bajnokot.

Mivel a Szolnok lesz a pályaválasztó, teljesen felszabadultan játszhat, s a szurkolók is kezdenek visszaszállingózni a Tiszaligeti Sportcsarnokba, egy izgalmas, pontgazdag mérkőzés kerekedhet ki történetből. A felek legutóbbi meccse is kosáresőt hozott, az előjelek és az eddig elhangzottak is azt támasztják alá, hogy a visszavágón sem maradnak adósak a csapatok a pontokkal.

hatharom.com
Több, mint 156,5 pont
@1.80