Kézilabda

A norvégokkal és a szlovénokkal nyernénk - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon már a hetedik játéknapot tartják, amikor is kiváló találkozók kerülnek megrendezésre. Tippmestereink adott volt a feladat, a keddi mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A norvégok a brazilokkal találkoznak kedden. - Fotó: francehandball2017.com

Norvégia-Brazília
Tipp: Norvégia
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Norvégia-Brazília mérkőzéssel kezdőzik a szerdai etap a világbajnokságon. Mindkét csapat győzelemben gondolkozik, de véleményünk szerint egyértelműek az esélyek. A skandinávok két rangadót nyertek, s a végső győzelemre is esélyes, házigazda franciákat is meg tudták szorítani. Ezzel szemben a brazilok a lengyelek legyőzése mellett semmi extrát nem mutattak, a galloktól óriási pofont kaptak, míg a japánokkal meglepetésre nagyon megszenvedtek. Amennyiben a norvégok kedden legyőzik a brazilokat, úgy szinte biztos, hogy a másodiknál rosszabb helyen nem végeznek az A-csoportban. Az eddig látottak alapján pedig nagyon nagy esélyük van Kristian Björnsenéknek arra, hogy legyőzzék a dél-amerikaiakat.

Szlovénia-Tunézia
Tipp: Szlovénia
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

Továbbra is százszázalékos Szlovénia a világbajnokságon, délnyugati szomszédaink a macedónokat győzték le hétfőn. Ezzel szemben Tunézia mindössze első pontját kaparta össze a franciaországi tornán az elmúlt napon, az afrikai válogatott Izland ellen játszott döntetlent. Az európai alakulat a csoportelsőségre hajt, ám ahhoz először le kell győznie a tunézokat kedden. A felek legutóbbi egymás elleni eredményeit - júliusban két nap leforgása alatt nyolc illetve 15 találattal nyertek a szlovénok az afrikaiak ellen  - figyelembe véve, azt, hogy hogy mennyivel minőségibb a szlovénok kerete, illetve a gárdák eddigi vb-meccsei alapján úgy véljük, hogy Gasper Margucéknak nem okozhat problémát Tunézia legyőzése kedden.

Lengyelország - Japán
Tipp: Lengyelország
Odds: TippmixPro@1.40

A világbajnokságra rendkívül tartalékos összeállításban elutazó lengyel csapat nem tudott meglepetéssel szolgálni, így 3 kör után 3 vereséggel már el is veszítette esélyét a csoportból való továbbjutásra. Talant Dujsebaev együttese így Japán ellen a becsületéért harcol majd. Ismerve a kirgiz származású tréner fanatizmusát, meglepődnénk, ha a lengyelek fél vállról vennék ezt a találkozót. Az ex-veszprémi Carlos Ortega által irányított Japán szinte csak Japánban játszó játékosokkal utazott el Franciaországba, így vérmes reményei nem lehettek a tornával kapcsolatban. A brazilok ellen sikerült egy jó meccset játszaniuk, de ezzel együtt egyértelmű, hogy túl erős nekik ez a csoport.

hatharom.com
Norvégia-Brazília Norvégia
Szlovénia-Tunézia Szlovénia
Lengyelország - Japán Lengyelország
@2.27