Angol foci

Kloppot nem csak Mourinho viselkedése borította ki

José Mourinho és Jürgen Klopp vitája még a MU-Liverpool rangadó másnapján is témát adott.

Az 1987-1988-as idény óta először fordult elő, hogy a Manchester United és a Liverpool mindkét bajnokija döntetlennel ért véget, az Anfielden játszott 0-0 után a MU otthonában James Milner tizenegyesével és Zlatan Ibrahimovic fejesével 1-1 lett a vége.

A meccsnek sokkal komolyabb utóélete lett, mint egy átlagos döntetlennek szokott, és ehhez az is hozzájárult, hogy a két edző, José Morinho és Jürgen Klopp szenvedélyes szócsatát folytatott az oldalvonal mellett.

Az eset a hosszabbításban történt, amikor a United középpályása, Ander Herrera kapaszkodott bele Robero Firmino mezébe, mire a Pool brazil csatára fellökte ellenfelét, aki teátrálisan, az arcához kapva dőlt el.

Klopp szerint Mourinho egyből reklamálni kezdett a negyedik játékvezetőnél, hogy állítsa ki Firminót, ami a Liverpool német edzője szerint nevetséges, mivel az ő játékosa pont, hogy játszani akart, de Herrera ezt szabálytalanul megakadályozta.

„Herrerának sárgát kellett volna adni, és azzal el is lett volna intézve az egész. Ehelyett a végén azt is megbüntette a bíró, aki csak futballozni szeretett volna” – utalt Klopp arra, hogy végül mindkét játékosnak sárgát mutatott fel Michael Oliver játékvezető.

Klopp még ugrált is kicsit a vita közben

Mourinho persze másképp emlékezett, szerinte szó sem volt arról, hogy ki akarta volna állíttatni Firminót. „Szerintem korrekt meccs volt. A játékosok mindent megtettek, előfordultak indulatos jelenetek, de a játékvezető ezeket jól kezelte. Az ellenfél okosan játszott, jól gazdálkodtak az idővel, mert tudták, hogy bajban lehetnek az utolsó pár percben” – magyarázta a MU edzője.

Klopp a lefújás után végül lepacsizott Mourinhóval, de a sajtótájékoztatón kritizálta az ellenfél játékstílusát is, mondván, a Liverpool uralta a meccset, és a MU csak akkor tudott nyomást helyezni rájuk, amikor a passzolgatás helyett elkezdték ipari mennyiségben felívelni a labdákat.

Ekkor már nem csak Ibrahimovic, hanem Marouane Fellaini is a pályán volt, és a vicces frizurájú belgának az egyenlítésben is megvolt a szerepe. A Twitteren a meccs után aztán kiosztották Kloppot, miután előkerült egy statisztika, ami arról árulkodik, hogy a Liverpool ebben a szezonban többször próbálkozott hosszú indításokkal, mint a MU (1417-1346).

Klopp amiatt is morgott egy sort, hogy a meccs programfüzetében egyetlen mondattal sem üdvözölték a liverpooliakat, és az sem esett jól neki, hogy kávét akart inni, de csak tea jutott.

Az eredmény miatt is lehetett némi hiányérzete a Liverpool edzőjének, hiszen közel voltak a győzelemhez, a döntetlen miatt viszont hét pontra nőtt a hátrányuk az éllovas Chelsea mögött, igaz, a MU még rosszabbul áll, mert tucatnyi ponttal van lemaradva.

Klopp csapatára sűrű napok várnak, mivel ebben a hónapban még négy meccset játszik a Pool, kettőt - köztük a Chelsea elleni rangadót - a bajnokságban, és az FA-, valamint a Ligakupában is van még elvégzendő feladat.

209498