Spanyol foci

C. Ronaldo már nem sértődhet meg, ha Penaldónak hívják

  • MVB80

56 tizenegyesgólnál jár a Primera Divisiónban Cristiano Ronaldo, ha még egyet szerez, ő lesz új csúcstartó.

A Cristiano Ronaldóért nem rajongók gyakran Penaldóként szokták emlegetni a Real klasszisát, utalva arra, milyen sok gólt szerez tizenegyesből.

A Real a vasárnapi, Sevilla elleni bajnokin is kapott egy büntetőt, gyorsan hozzátesszük, teljesen jogosan, mivel Sergio Rico, a hazaiak kapusa teljesen feleslegesen vetődött ki Carvajal elé, akit aztán elcsapott.

A hazai játékosok megszokásból azért reklamáltak a bírónál, Vitolo pedig úgy döntött, kizökkenti Ronaldót, és szétrúgta a tizenegyespontot.

A portugál erre úgy válaszolt, hogy hátba dobta a labdával Vitolót, aminek persze szájkarate lett a vége, de a sárga lapot mindketten megúszták.

Vitolo hiába próbálkozott, nem sikerült megzavarnia Ronaldót, aki a jobb alsóba rúgta a büntetőt, a spanyol bajnokságban ezzel 56 értékesített tizenegyesnél jár, és befogta a rekordert, a mexikói Hugo Sánchezt.

A gólja után rendszerint szaltóval ünneplő mexikói csatárnak 347 spanyol bajnoki alatt jött össze az 56 tizenegyesgól, de 15 alkalommal nem sikerült betalálnia a mészpontról. Ronaldo eddig 249 találkozón lépett pályára a Primera Divisiónban, vagyis majdnem száz meccsel kevesebb is elég volt neki, hogy utolérje Hugo Sánchezt.

Nézzétek, ezt is berúgtam!

A négyszeres aranylabdás realos korszaka alatt minden sorozatot számolva 80 tizenegyest vállalt magára, ezek közül 69-ből lett gól, ez 86 százalékos hatékonyságot jelent.

A mostani tizenegyes volt egyébként a 23. gól, amit a Sevilla ellen szerzett, ennyit egyetlen más ellenfélnek sem rúgott.

Ebben az idényben 13 bajnokin 12 gólnál jár Ronaldo, csak két barcás, az egyaránt 14-szer eredményes Luis Suárez és Lionel Messi előzi meg. Visszatérve a cikk első mondatára, ebben a szezonban Ronaldónak van a legtöbb tizenegyesgólja, szám szerint négy, Messi kettőt lőtt, Suárez viszont egyet sem.