Kézilabda

Balkáni rangadó és spórolós horvátok - napi tippek a vb-re

A franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon már a hatodik játéknapot tartják, amikor ismét pályára lép a magyar válogatott. Tippmestereink adott volt a feladat, a hétfői mérkőzésekből kellett összegyúrniuk egy kombit.

A macedónok szoros meccset játszhatnak Szlovéniával. - Fotó: francehandball2017.com

Szlovénia-Macedónia
Tipp: Gólszám - Kevesebb, mint 57,5
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Óriási a tétje a hétfői nyitómérkőzésnek, vagyis a Szlovénia-Macedónia ütközetnek. A felek eddig mindkét meccsüket megnyerték, de még közel sem találkoztak olyan kaliberű ellenféllel, mint a hét eleji vetélytárs. A szlovénok ezen a tornán a védekezésre fektetik a hangsúlyt, amiben a macedónok is jók, amit például a második találkozójukon bizonyítottak. A két fél egyébként is mindig kiélezett, szoros, viszonylag kevés gólos meccseket szokott játszani - az eddigi közös meccseik közül mindössze egyszer dobtak több, mint 57,5 gólt, akkor is csak 58 találat született - egymás ellen. Az órási tét mellett a presztízs is nagy, így pedig nem várhatunk sok találatot a Szlovénia-Macedónia ütközeten.

Horvátország - Fehéroroszország
Tipp: Fehéroroszország +10,5
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Hétfői szelvényünk másik mérkőzését a "magyar-csoportból" választottuk. A horvátok szombaton éppen a mienk legyőzésével tettek egy komoly lépést a továbbjutás felé,míg a fehéroroszok a chileiek elleni pofon után a szaúdiak felett aratott háromgólos sikerrel feledtették. A belorusz gárda rendkívül fiatal és ebből kifolyólag tapasztalatlan, ezért egy világsztár csapat ellen kockázatosnak tűnhet rájuk fogadni. A tipp viszont valójában a horvát csapatnak szól, déli szomszédainkra nem jellemző, hogy "agyonvernék" az ellenfeleket a csoportmérkőzések alatt. A sztárcsapatokhoz hasonlóan ők is taktikusan osztják be az energiákat, pontosan tisztában vannak vele, hogy egy magabiztos sikerhez nem kell ezen a meccsen 100 százalékot nyújtaniuk. Horvátország a csoport egyik leggyengébb csapatának tartott Szaúd-Arábia ellen is csak egy ötgólos győzelmet aratott, véleményünk szerint a fehérorosz válogatott ellen sem lesz kétszámjegyű a különbség.

hatharom.com
Szlovénia-Macedónia Gólszám - Kevesebb, mint 57,5
Horvátország - Fehéroroszország Fehéroroszország +10,5
@1.75