Olasz foci

Háromból háromra hajt a Milan

  • MVB80

Rangadóval zárul a Serie A 20. fordulója, a Torino bosszúra éhesen várja a Milant.

Ki tudja meglepni a másikat? – ez lesz a kérdése a hétfő esti Torino-Milan meccsnek, mivel a két csapat csütörtökön játszott egymással, vagyis friss emlékkel bírnak.

A kupa nyolcaddöntőjében a Torino vezetett ugyan Belotti góljával, de a Milan a második félidőben két perc alatt fordított, így a két csapat idénybeli második meccsét is megnyerte, mert az őszi első fordulóban 3-2 lett a vége.

Most azonban a San Siro helyett a torinói Olimpiai-stadion lesz a helyszín, ez pedig jócskán növeli a Toro esélyeit. Mihajlovic csapata a mostani szezonban otthon elkapta a Romát és a Fiorentinát is, a Lazióval pedig ikszelt, egyedül a Juve elleni rangadót bukta el, igaz, egy elbukott derbi mindig sokkal jobban fáj a drukkereknek, mint egy sima vereség.

A 13 gólos Belotti hazai pályán a legutóbbi három találkozón mindig betalált, és a válogatott csatár mellett Basellire is érdemes kiemelt figyelmet fordítania a Milan védelmének, mivel a 24 éves középpályás az elmúlt három szezonban mindig szerzett gólt a piros-feketék ellen.

[2319490] 2017-01-16 20:45:00 Torino - AC Milanx;5

A kupameccsen Lapadula stoplisa által csúnya fejsebet szerző Hart a sérülése ellenére védeni fog, a Torinónál a legnagyobb kérdés, hogy milyen állapotban van Iago Falque, aki szintén veszélyes hazai pályán, nyolc góljából hatot az ismerős környezetben ért el. Ha a spanyol nem bevethető, akkor Iturbe pótolhatja, aki hasonló erősségekkel bír, jól cselez, erős a párharcokban, vagyis ő is okozhat meleg pillanatokat a Milan védőinek.

Annál is inkább, mivel két szélsővédőt is nélkülöznie kell Montellának, De Sciglio a sarkát fájlalja, Antonelli pedig nincs megfelelő fizikai állapotban. Úgyhogy balhátvéd kerestetik, és két jelölt maradt, vagy a sérülése miatt az idényben csak négy meccsen játszó Calabria, vagy a River Plate-től nyáron igazolt Vangioni, aki most debütálhatna.

Baselli és Kucka hétfőn este is megküzdhet egymással

Akármelyikükre is esik a választás, a bal oldal lehet a Milan gyenge pontja. Montella a kupameccsen pihentette Baccát, Pasalicot, Locatellit és Romagnolit is, Niang pedig eltiltás miatt nem játszhatott, közülük Bacca, Locatelli és Romagnoli az első perctől a pályán lesz Torinóban.

Mivel a közvetlen riválisok közül a Napoli, a Lazio és az Inter is nyert, a Milan győzelmi kényszerben van, de a statisztika alapján jó eséllyel várhatja a bajnokit, mert 2001 óta nem kapott ki a Torinótól. Igazi háromesélyes meccs ez, amire nem könnyű tippelni, talán akkor kockáztatunk a legkevesebbet, ha ara fogadunk, hogy mindkét csapat szerez gólt.

[2319490] 2017-01-16 20:45:00 Torino - AC Milanx;
2017-01-14;55
2017-01-15;55
2017-01-16;55
211987