Darts

Van Gerwen után a másik szervezetnél is egy holland lehet a világbajnok

  • Cesc18

Ha Danny Noppert győz, akkor először fordul elő a darts történetében, hogy ugyanabban az évben a PDC és a BDO világbajnoki címet is holland játékos hódítja el.

Ehhez persze lesz egy-két szava a világranglista-vezető angol Glen Durrantnek is, aki a legnagyobb favoritként vágott neki a Lakeside-i viadalnak. 

Duzza győzelme abból a szempontból szintén érdekes lenne, hogy korábban csupán egyszer fordult elő, hogy mindkét szervezetnél a világelső legyen a világbajnok. 

Vitathatatlanul a mezőny két legjobbja vívja a finálét. A bukmékerek a torna előtt az ő sikerükre fizették a legkevesebbet.

Noppert történelmet írhat. - Fotó: BDO

Kettejük közül Noppert volt az, aki semmi esélyt nem adott az ellenfeleinek: a kanadai David Cameront 3-1-re, a holland Richard Veenstrát 4-0-ra, a címvédő Scott Waites-t 5-3-ra, az angol Daryl Fittont pedig 6-3-ra verte. Durrantnek valamivel izgalmasabb útja volt: ugyan Nick Kennyt 3-1-gyel, a litván Darius Labanauskas 5-2-vel, míg Jamie Hughes-t 6-1-gyel takarította el az útból, Paul Hogan majdnem megviccelte. A nem kiemelt angol dartsos 3-0-ra vezetett, a negyedik szettben pedig 2-0-ra, tehát ennél mélyebbre nem is kerülhetett volna Duzza, mert akkor csomagolhatott volna. Egy meccsnyilat azért ki kellett így is szurkolnia, tehát volt egy olyan dobás, amikor nem a saját kezében volt a sorsa. Megúszta, és végül a meccset is sikerült megfordítania. 

Durranten lesz a nagyobb nyomás. - Fotó: BDO

Noppert 94.56, míg Durrant 93.23 pontos tornaátlaggal jutott el a döntőig. Egy igazán színvonalas meccs előtt állunk, főleg, ha ki tudják zárni, hogy mekkora a tét. Ezt talán az angolnak lesz nehezebb, hiszen a torna előtt arról beszéltek, hogy csak saját maga lehet az ellenfele, ezzel elég nagy nyomást tett a média rá. Majdnem bele is bukott...Véleményünk szerint ez egy 50-50-es meccs, így 2.05-ért inkább a hollanddal éri meg tartani.

Fogadás a mérkőzés győztesére    
Glen Durrant Danny Noppert
1.60 2.05