Kézilabda-vb

Reális a vereség a horvátok ellen - Javier Sabaté

Harsányi szerint viszont több volt a meccsben, egy korábbi veszprémi világsztár pedig nem érti a kapitány döntéseit.

Sabaté szerint reális volt a horvátok elleni vereség. - Fotó: francehandball2017.com

Sabaté: "Reális a horvátok elleni vereség."

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra kapott ki szombat este Horvátország ellen a 2017-es franciaországi világbajnokságon. A vereségnek köszönhetően maximum a harmadik helyre érhetünk oda a csoportban, de innentől kezdve minden meccset hoznunk kell.

"Ezt vártuk, ez a realitás, hiszen a horvát válogatott az egyik legjobb a világon" - mondta Javier Sabaté szövetségi kapitány az MTI-nek. "Nincs semmi probléma, jól játszottunk, ma is büszke vagyok a csapatunkra. Nincs kifogás, de Nagy László nagyon hiányzott. Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de a másodikban védekezésben már nem bírtuk. Csoda, hogy az utolsó tíz percben volt lehetőségünk az egyenlítésre. A küzdeni tudásunk óriási volt, le a kalappal a játékosok előtt. Megmondtuk a világbajnokság előtt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de közel vagyunk a legjobbakhoz. A célunk a csoport harmadik helyének megszerzése, jól fog jönni egy kis pihenő a következő mérkőzésünk előtt."

Harsányi: "Több volt ebben a meccsben!"

Harsányi Gergely szerint viszont sokkal több volt a horvátok elleni mérkőzésben, a hat gólig jutó játékos kiemelte, hogy a németektől és a horvátoktól is sok gólt kapott válogattunk a két szélről, de ha nem a belső posztokra összpontosítanának védekezésbe, akkor ezek az ellenfelek onnan "szétlőnék" a magyar kaput. "Úgy mentünk ki a pályára, hogy győzelmi esélyeink vannak. A németek elleni meccstől eltérően most jól kezdtünk, a legjobbjukat, Domagoj Duvnjakot jó ideig egy gólon tartottuk. Hatékonyan átjátszottuk a horvátok öt-egyes védekezését, ők azonban ritmust váltottak, és felzárkóztak. Sajnálom az első félidő végét, kicsit több volt ebben a meccsben" - nyilatkozta a lefújás után a Tatabánya játékosa.

Saracevic: "Nem értem Sabaté taktikáját..."

Zlatko Saracevic olimpiai és világbajnok kézilabdázó, a Veszprém egykori kiváló balátlövője nem érti a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányának, Javier Sabaténak a stratégiáját a Franciaországban zajló világbajnokságon.

"A magyar csapat nagyon jó, de nem értem, mit csinál Javier Sabaté. A 16 fős keretben alig van szélső, viszont beállóból négy is, és nagyon sok az átlövő. Nem értem ezt a taktikát, és nem értem, amikor az időkéréseknél a magyar, az angol és a spanyol nyelv kombinációját használva beszél. Szerintem ezt a játékosok sem értik" - mondta el véleményét magyar nyelven az MTI-nek a C csoport szombati, roueni mérkőzése után Saracevic.

Van igazság abban, amit a korábbi veszprémi világklasszis mond, de a kapitány meghozta döntését a torna előtt, reméljük, hogy a továbbiakban így is sikeres lesz a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

A magyar válogatott vasárnap pihen, a gárda következő ellenfele Chile csapata lesz hétfőn 17.45-től.