Premier League

Magára talál-e az idén bukdácsoló Liverpool a MU ellen?

Jürgen Klopp csapata 2017-ben még nyeretlen, ami nem túl jó előjel a manchesteri túra előtt.

Jobb formában nem is várhatná a Liverpool elleni meccset a Manchester United, amely az összes sorozatot számolva egyhuzamban kilenc meccset nyert meg, és 15 mérkőzés óta veretlen. A MU-szurkolók számára a Liverpool elleni az év meccse, a két város rivalizálása még a 19. század végén kezdődött, amikor elkészült a manchesteri hajócsatorna, és ezzel alaposan megcsappant a liverpooli kikötő kereskedelmi forgalma.

A bajnoki címeket tekintve már a United vezet 20-18-ra, de a BEK/BL-címek összehasonlításában még a Pool áll jobban (5-3). Most öt pont választja el a két csapatot egymástól a tabellán, de a MU egy vasárnapi győzelemmel feljöhetne a rivális nyakára.

   
Manchester United Döntetlen Liverpool
2.10 3.25 3.35

José Mourinho biztosan nem számíthat Eric Baillyre, az elefántcsontparti védő ugyanis az Afrika-kupán szerepel, és egyelőre kérdéses Marcos Rojo játéka is, az argentin védő ugyanis izomproblémái miatt kihagyta a Hull elleni Ligakupa-elődöntőt. Szintén nem játszott a keddi meccsen Zlatan Ibrahimovic, de ő már leküzdötte a betegséget, úgyhogy nem lesz nyugtuk tőle a liverpooli védőknek.

A vasárnapi meccs különleges lehet Wayne Rooney számára, aki a Reading elleni góljával beállította Bobby Charlton rekordját, aki 249 gólig jutott a MU-ban, és pikáns lenne, ha Rooney éppen a Liverpool ellen lenne egyedüli csúcstartó, mivel Everton-nevelésként nem szívleli a Vörösöket.

A Liverpoolnál is vannak olyan játékosa, aki az Afrika-kupára utazott, Sadio Mané távozása nagy érvágás, mivel kilenc góljával ő csapata házi gólkirálya a PL-ben. A sérültek állapota viszont optimizmusra adhat okot, Joel Matip és a csapatkapitány Jordan Henderson is a csapattal edzett, a brazil labdazsonglőr, Philippe Coutinho pedig már játszott is, igaz, a Southampton elleni Ligakupa-elődöntőben ő sem tudott segíteni csereként beállva.

A szezon nagy részében eddig meggyőzően teljesítő Liverpool idén még nyeretlen, a bajnokságban 2-2-t játszott a Sunderlanddel, az FA-kupában nem bírt a negyedosztályú Plymouthszal,  a Southampton elleni zakót pedig már említettük.

Amióta Premier League-nek hívják az angol élvonalat, azóta a MU az Old Traffordon 24 meccsből 15-öt megnyert a Pool ellen, az előző szezonban 3-1-re nyertek a hazaiak. Tavasszal az EL-ben az 1-1 a Liverpool továbbjutását jelentette, ősszel pedig csak egy soványka 0-0-ra futotta a feleknek. José Mourinho a héten megszólította a United-drukkereket, arra kérte őket, ne úgy tegyenek, mintha színházba jöjjenek, hanem a szurkolásukkal álljanak oda a csapat mellé.

[2252386] 2017-01-15 17:00:00 Manchester United - Liverpoolx;
2017-01-14;47
2017-01-15;47

 

209498